Okresní svaz stolního tenisu
Kutná Hora

Okresní přebory jednotlivců

Okresní přebory mladšího žactva
J. Trmal vyhrál dvouhru, F. Herout a J. Choutka čtyřhru
 V Sázavě se 5. 12. 1999 konaly okresní přebory mladšího žactva. Přeborů se zúčastnilo pouze dvacet žáků a jedna žákyně ze třech oddílů. Pro nízký počet děvčat tak odpadly hned tři soutěže: dvouhra a čtyřhra mladších žákyň a smíšená čtyřhra.
 Ve čtyřhře, které se zúčastnilo deset dvojic, se zrodilo překvapení hned ve čtvrtfinále. Kutnohorská dvojice Magda Choutková, Pavel Tůma vyřadila druhou nasazenou dvojici Petr Malkovský, Michal Lonský (Kavalier Sázava) 2:1 (14, -10, 19). V semifinále pak trápila zručská dvojice Ondřej Jouza, Lukáš Lisý první nasazenou domácí dvojici Jan Trmal, Tomáš Gregor pouze první set a prohrála 0:2 (-23, -13). Ve druhém semifinále si dvojice František Herout (Jiskra Zruč nad Sázavou), Jaroslav Choutka (Sokol Kutná Hora) poradila s dvojicí Magda Choutková, Pavel Tůma a vyhrála 2:0 (12, 20). Ve finále tak proti sobě nastoupily dvojice Jan Trmal, Tomáš Gregor, kteří spolu odehráli již mnoho zápasů, a František Herout, Jaroslav Choutka, kteří spolu nastupovali poprvé. Favorizovaní Sázaváci se však celý zápas téměř nedostali do vedení a pořád jen dotahovali, a tak se zrodilo překvapení. František Herout a Jaroslav Choutka vyhráli 2:0 (21, 18) a získali tak titul okresních přeborníků.
 Ve dvouhře pak všechno probíhalo podle očekávání. O malé překvapení se ve skupinách postarali pouze Pavel Tůma (Sokol Kutná Hora) a Zdeněk Brabec (Jiskra Zruč nad Sázavou), kteří vyřadili nasazené Ondřeje Jouzu (Jiskra Zruč nad Sázavou) a Michala Lonského (Kavalier Sázava). Do semifinále pak postoupili všichni čtyři nejvýše nasazení. V semifinále porazil první nasazený domácí Jan Trmal třetího nasazeného Františka Herouta (Jiskra Zruč nad Sázavou) 2:0 (14, 7) a turnajová dvojka také domácí Tomáš Gregor přehrála Magdu Choutkovou (Sokol Kutná Hora), která byla nasazená jako číslo 4 2:0 (21, 14). Ve finále tak proti sobě nastoupili dva domácí hráči. Z vítězství se radoval starší Jan Trmal, když vyhrál 2:1 (-20, 16, 16) a radoval se tak ze zisku titulu okresního přeborníka.
Výsledková listina

Okresní přebory staršího žactva
M. Havel, F. Vančura a J. Niklová si odvezli po dvou titulech
 V neděli 21. listopadu se ve Zruči nad Sázavou konaly okresní přebory staršího žactva. Přeborů se zúčastnilo pouze 23 chlapců a 7 děvčat. Z první desítky okresního žebříčku chyběl však pouze Jan Trmal (Kavalier Sázava).
 V nejpočetnější kategorii dvouhře starších žáků se v základních skupinách postarali o překvapení dva domácí hráči. Hned v prvním kole porazil David Doležal svého oddílového kolegu Pavla Jandejska, turnajovou čtyřku, ale ani toto vítězství mu k postupu do finále A nepomohlo. V posledním zápase skupiny 2 porazil František Herout druhého nasazeného Jana Sošku (Sokol Čáslav) 2:1a zajistil si tak postup do finále A na úkor Jaroslava Choutky (Sokol Kutná Hora), se kterým 1:2 prohrál. Jan Soška totiž J. Choutku 2:0 porazil.
 Ve finále A se už žádné velké překvapení nekonalo. Ve čtvrtfinálových zápasech porazili Miroslav Havel (Sokol Kutná Hora) Františka Herouta 2:0 (9, 9), Filip Vančura (Sokol Čáslav) Aleše Faltína (Sokol Kutná Hora) 2:0 (16, 13), Pavel Jandejsek (Jiskra Zruč nad Sázavou) Lukáše Černého (Sokol Čáslav) 2:0 (16, 11) a Jan Soška svého bratra Daniela 2:0 (15, 12).
 V semifinálových zápasech se rozloučili s turnajem oba čáslavští hráči. Filip Vančura nestačil na Miroslava Havla a podlehl mu 1:2 (-18, 19, -16) a Jan Soška prohrál s Pavlem Jandejskem 0:2 (-14, -14). Ve finále se po výsledku 2:1 (-17, 16, 14) radoval z vítězství Miroslav Havel a obhájil tak titul okresního přeborníka z minulé sezóny. Finále B vyhrál Jaroslav Choutka.
 Ve dvouhře starších žákyň se z vítězství radovala Jitka Niklová (Sokol Čáslav), která ve finále porazila Magdalenu Choutkovou 2:0 (15, 13). O třetí místo se podělily Kateřina Baranovičová (obě Sokol Kutná Hora) a Alena Slavíčková (SK Řendějov).
 Ve čtyřhře starších žáků se z vítězství radovala dvojice Miroslav Havel, Filip Vančura, která ve finále porazila další kutnohorsko-čáslavskou dvojici Aleš Faltín, Lukáš Černý. O třetí místo se podělily dvojice Jan Soška, Daniel Soška a Pavel Jandejsek, František Herout.
 Ve čtyřhře starších žákyň se z vítězství radovala kutnohorská dvojice Magdalena Choutková, Kateřina Baranovičová. Druhé místo obsadila dvojice Marie Cendelínová, Iva Paušová a třetí Alena Slavíčková, Adéla Polesná (všechny SK Řendějov).
 Ve smíšené čtyřhře se z vítězství radoval čáslavský pár Filip Vančura, Jitka Niklová. Druhé místo obsadil kutnohorský pár Miroslav Havel, Magdalena Choutková. O třetí místo se podělily páry Aleš Faltín, Kateřina Baranovičová a David Doležal, Marie Cendelínová.
Výsledková listina

Okresní přebory dorostu
Z vyrovnané čtveřice vyšel vítězně Jan Lövl
 V neděli 12. prosince se konaly v herně SKP Olympia Kutná Hora okresní přebory dorostu. Přeborů se zúčastnilo pouze 11 dorostenců a 2 dorostenky. Pro nízký počet dorostenek se tak stejně jako na okresních přeborech dospělých a mladšího žactva nehrály tři soutěže. Třináct hráčů tak bojovalo o titul ve dvouhře a šest dvojic ve čtyřhře. Přeborů se nezúčastnili dva favorité Miroslav Havel (Sokol Kutná Hora), který stále doléčuje zraněné koleno a Lukáš Franc (Sokol Chlístovice).
 Největšími favority byli ve dvouhře Jan Lövl, Michal Richter (oba Sokol Čáslav), Martin Kvíz (Sokol Kutná Hora) a Tomáš Herout (Jiskra Zruč nad Sázavou). Tato čtveřice také bez větších problémů postoupila do semifinále. V první semifinále přehrál Jan Lövl Martina Kvíze 2:1 (14, -13, 14) a ve druhém Michal Richter Tomáše Herouta 2:1 (19, -19, 16). V čáslavském finále už byl jasně lepší Jan Lövl a vyhrál 2:0 (17, 14).
 Ve čtyřhře vyhrál pár Michal Richter, Jan Lövl, který ve finále porazil zručskou dvojici Tomáš Herout, Pavel Jandejsek 2:1. O třetí místo se podělily dvojice Martin Kvíz, Pavel Svoboda (Sokol Kutná Hora) a Tomáš Kuba, Lukáš Černý (Sokol Čáslav).
Výsledková listina

Okresní přebory dospělých
Jaroslav Daneš ml. si odvezl dva tituly okresního přeborníka
 V sobotu 20. listopadu se ve Zruči nad Sázavou konaly okresní přebory dospělých. Přeborů se zúčastnilo 37 mužů z deseti oddílů. Bohužel chybělo kompletní „Áčko" kutnohorského Sokola. Naopak přijeli i dva hráči divizního sázavského „Áčka" Daniel Nevřela a Filip Daneš, které doplnili další dva hráči sázavského B-týmu a první desítky okresního žebříčku Jaroslav Daneš ml. a Petr Betuštiak. Již podle startovní listiny bylo jasné, že přeborům budou vládnout právě hráči Kavalieru Sázava.
 Ve dvouhře se v základních skupinách nekonalo žádné větší překvapení a postoupili všichni favorité. V další fázi, která se hrála vyřazovacím způsobem na tři vítězné sety, se rozehrál Tomáš Bára (Kavalier Sázava) a postoupil po pětisetové bitvě přes turnajovou sedmičku Michala Poláka (Sokol Kutná Hora) do čtvrtfinále. Dalším překvapením byl Jiří Šteflíček (Kavalier Sázava), který nejprve postoupil přes turnajovou pětku Michala Novotného (Sokol Uhlířské Janovice) do čtvrtfinále, kde vyřadil dokonce turnajovou jedničku Daniela Nevřelu po pětisetové bitvě. Daniel Nevřela měl dokonce v pátém setu za stavu 20:19 mečbol a podání, které ale zkazil, čehož soupeř využil a vyhrál rozhodující sadu 22:20. V dalších čtvrtfinálových zápasech bez problémů vyhráli oba bratři Danešovi. Jaroslav porazil 3:0 Miloslava Krále (Sokol Chlístovice) a Filip stejným poměrem zdolal Antonína Faltína (Sokol Kutná Hora). Pětisetová bitva byla k vidění i ve druhém sázavském čtvrtfinále. Petr Betuštiak nakonec porazil Tomáše Báru 3:2, přestože již prohrával 0:2.
 V prvním semifinálovém zápase vyhrál 3:0 (12, 14, 13) Jaroslav Daneš ml. nad Jiřím Šteflíčkem. Druhý zápas byl o poznání vyrovnanější a divácky atraktivnější. Petr Betuštiak sehrál další pětisetovou bitvu, tentokrát s Filipem Danešem, který vedl již 2:1. Petr Betuštiak měl však v závěru více sil a zaslouženě vyhrál 3:2 (20, -15, -19, 17, 18). Ve finále vedl Jaroslav Daneš ml. již 2:0, třetí set ale vyhrál Petr Betuštiak a pokoušel se otočit vývoj zápasu. Ve čtvrtém setu se oba hráči „tahali" o každý míček, ke konci byl úspěšnější Jaroslav Daneš, vyhrál čtvrtý set 21:19 a celý zápas 3:1 (14, 16, -16, 19).  Ve čtyřhře prošla celým turnajem bez ztráty setu dvojice Daniel Nevřela, Jaroslav Daneš ml. Na druhém místě skončila dvojice Petr Betuštiak, Antonín Faltín a o třetí místo se podělily dvojice Michal Novotný, Pavel Tureček (Sokol Uhlířské Janovice) a Miloslav Král, Jiří Šteflíček.
Výsledková listina


Zpět na Homepage