Okresní svaz stolního tenisu
Kutná Hora

Šlágr víkendu
10. - 11. 3. 2001

10. 3. 2001, 09:00Jiskra Zruč nad Sázavou - Kavalier Sázava "D" 9:9
 V sobotu 11. března přivítá Jiskra Kavalier Sázava „D" a Sokol Malešov. Zatímco Sokol Malešov je už mimo hru o Play Off, tak Kavalier Sázava „D" se mohutným finišem snaží do Play Off dostat. Ani Jiskra zatím nemá postup jistý, rozhodnout ale může již v dopoledním utkání ze Sázavou. K jistotě postupu stačí Jiskře remíza. Pokud Jiskra prohraje a další adept na postup do Play Off Sokol Starkoč vyhraje všechny tři utkání, musí v posledních dvou utkáních získat minimálně 5 bodů (1 vítězství a 1 remíza). Plný bodový zisk Starkoče se dá předpokládat, protože Starkoč čekají dvě družstva, která již mají postup prakticky jistý (Sokol Čáslav „D" a Star Tupadly „B"), a Sázavu si v Play Off nikdo nepřeje.
 Jiskra by měla být pro tyto dvě utkání kompletní. Vzhledem k tomu, že jiný výsledek než vítězství Sázavu prakticky vyřadí z boje o Play Off, dá se předpokládat, že Sázava přijede v hodně silném složení.

 Na dopolední utkání přijeli hosté i s nejstarším hráčem okresní soutěže Vladimírem Moravcem, který i přes svůj věk hraje stále i okresní přebor za „C"-družstvo Kavalieru. Po úvodních čtyřhrách byl stav 1:1. Bod pro domácí získala dvojice Tomáš Herout, Pavel Jandejsek, která porazila pár Vladimír Moravec, Jindřich Enderst 2:0. Hostům zajistil bod pár Miroslav Srb, Jan Trmal, který porazil dvojici Václav Herout, František Herout 2:1. V úvodní sérii dvouher se dostali domácí do vedení. Nejdříve sice prohrál Zdeněk Jandejsek s Miroslavem Srbem, pak ale Václav Herout porazil Jana Trmala, Pavel Jandejsek přehrál Vladimíra Moravce, Tomáš Herout porazil Jindřicha Endersta a Jiskra vedla 4:2. Hned v následující sérii hosté stav srovnali, když jediný bod domácích získal Pavel Jandejsek, který porazil Jana Trmala. Po polovině utkání byl tak stav 5:5. V druhé polovině utkání už za Jiskru bodovali pouze Pavel Jandejsek a Tomáš Herout. Nejdříve porazil Pavel Jandejsek Miroslava Srba a Tomáš Herout Jana Trmala a Jiskra vedla 7:5, hosté znovu srovnali, když Zdeněk Jandejsek a Václav Herout prohráli v koncovkách třetích setů s Vladimírem Moravcem a Jindřichem Enderstem. Tomáš Herout pak dostal Jiskru naposledy do vedení, když porazil Miroslava Srba. Poté zakončil své nevydařené vystoupení Zdeněk Jandejsek prohrou s dvanáctiletým Janem Trmalem a Václav Herout nestačil na Vladimíra Moravce. Remízu, která znamenala jistotu Play Off pak zajistil Jiskře Pavel Jandejsek, který porazil Jindřicha Endersta.
Body:
 · Jandejsek P. 4, Herout T. 3, Herout V. 1, Jandejsek Z. 0, Herout T. - Jandejsek P. 1, Herout V. - Herout F. 0
 · Moravec Vl. 3, Srb, Enderst 2, Trmal 1, Moravec - Enderst 0, Srb - Trmal 1


Zpět na Okresní soutěž