Okresní svaz stolního tenisu
Kutná Hora

Okresní přebory jednotlivců

Dospělí
Daniel Nevřela bez ztráty setu okresním přeborníkem
 V soboru 2. prosince 2000 se uskutečnily v tělocvičně ZŠ ve Zruči nad Sázavou okresní přebory jednotlivců dospělých. Přeborů se zúčastnilo 38 mužů z 8 oddílů. Bohužel přijeli pouze 4 hráči z první dvacítky okresního žebříčku.
 Ve dvouhře postoupili ze základních skupin všichni favorité. V prvních kolech vyřazovací části byly k vidění dva překvapivé výsledky. V boji o postup mezi 16 nejlepších prohrál Václav Havel (Sokol Čáslav) s Jaroslavem Kotrbou (Star Tupadly) 2:3. Ve svém prvním zápase ve druhé fázi se s přeborem rozloučil i druhý nasazený Petr Betuštiak (Kavalier Sázava), který prohrál v boji o postup do čtvrtfinále s teprve dvanáctiletým Jiřím Čížkem (Sokol Kutná Hora) 1:3.
 K dalšímu překvapení došlo ve čtvrtfinále. Třetí nasazený Martin Vala (Sokol Kutná Hora) prohrál hladce 0:3 s Petrem Havlíčkem (Olympia Kutná Hora). Turnajové jednička Daniel Nevřela (Kavalier Sázava) přešel do semifinále přes Petra Hatalu (Star Tupadly), kterého porazil 3:0. Stejným poměrem setů přehrál i čtvrtý nasazený Radek Štus (Sokol Kutná Hora) Miroslava Vránu (Olympia Kutná Hora) a Jiří Čížek přehrál svého oddílového kolegu Michala Poláka 3:1.
 První semifinále bylo jednoznačnou záležitostí pro Daniela Nevřelu, který porazil Petra Havlíčka 3:0 (13, 17, 19). Ve druhém semifinále svedli vyrovnaný souboj Radek Štus a Jiří Čížek. Radek Štus nakonec vyhrál 3:2 (-21, 22, 24, -18, 14), když měl na konci zápasu více sil. Ve finále už ale nedokázel vzdorovat Danielu Nevřelovi, který vyhrál 3:0 (20, 16, 13) a získal tak titul okresního přeborníka pro sezónu 2000/2001.
 Ve čtyřhře se ze zisku titulu okresního přeborníka radovala dvojice Martin Vala, Radek Štus (Sokol Kutná Hora), která ve finále porazila pár Petr Betuštiak, Petr Havlíček (Kavalier Sázava, Olympia Kutná Hora) 2:1 (-17, 14, 22). O třetí místo se podělily dvojice Daniel Nevřela, Michal Polák (Kavalier Sázava, Sokol Kutná Hora) a Jindřich Enderst, Jaroslav Novák (Kavalier Sázava).
Výsledková listina

Dorost
Dvanáctiletý Jiří Čížek okresním přeborníkem
 V sobotu 16. prosince se ve Zruči nad Sázavou konaly okresní přebory dorostu. Přeborů se zúčastnilo 13 dorostenců ze třech oddílů.
 Soutěž dvouhry byla rozdělena do dvou fází. V první fázi se hrálo ve dvou čtyřčlenných a jedné pětičlenné skupině systémem každý s každým. Dva nejlepší z každé skupiny postoupili do finálové skupiny, která se hrála také systémem každý s každým. Ostatní hráči hráli vyřazovacím způsobem na dvě porážky o 7. - 13. místo.
 Do finálové skupiny postoupilo všech šest hráčů podle předpokladů. Každý ze zúčastněných oddílů měl ve finálové skupině dvojí zastoupení. Celou soutěží prošel bez jediné porážky teprve dvanáctiletý Jiří Čížek (Sokol Kutná Hora) a po zásluze tak získal titul okresní přeborníka. O druhém až čtvrtém místě rozhodovaly vzájemné zápasy. Druhý Jan Lövl (Sokol Čáslav), třetí Pavel Jandejsek (Jiskra Zruč nad Sázavou) i čtvrtý Martin Čížek (Sokol Kutná Hora) měli shodně dvě prohry. Na pátém místě skončil Filip Vančura (Sokol Čáslav) a šesté místo obsadil domácí Tomáš Herout. Skupinu o 7. - 13. místo vyhrál další domácí hráč, teprve desetiletý František Herout. Osmý skončil Aleš Faltín (Sokol Kutná Hora).
 Překvapením soutěže čtyřher bylo vyřazení první nasazené dvojice Jiří Čížek, Martin Čížek (Sokol Kutná Hora) v semifinále čáslavským párem Jan Lövl, Filip Vančura - 2:0 (20, 17). Ve druhém semifinále si snadno poradila domácí dvojice Tomáš Herout, Pavel Jandejsek z další čáslavskou dvojicí Jan Soška, Miroslav Vrána - 2:0 (9, 17). Ve finále pak zvítězil zručský pár 2:1 (18, -15, 16) a získal tak pro Jiskru Zruč nad Sázavou první letošní titul okresního přeborníka.
 Některé zajímavé výsledky finálové skupiny: Jandejsek - Lövl 2:1 (-15, 17, 15), Čížek M. - Vančura 2:1 (-20, 14, 13), Lövl - Čížek M. 2:0 (17, 18), Čížek M. - Jandejsek 2:1 (17, -19, 17), Čížek J. - Čížek M. 2:1 (18, -22, 16).
Výsledková listina

Starší žactvo
Jan Trmal bez problémů zvítězil
 V neděli 3. prosince 2000 se v tělocvičně ZŠ ve Zruči nad Sázavou konaly okresní přebory jednotlivců staršího žactva. Přeborů se zúčastnilo pouze 21 chlapců a 3 dívky ze čtyř oddílů. Z důvodu malého počtu dívek se nehrály soutěže dvouhry a čtyřhry starších žákyň. Přeborů se nezúčastnil ani největší favorit Jiří Čížek (Sokol Kutná Hora).
 Ve dvouhře starších žáků v základních skupinách moc pingpongové krásy k vidění nebylo. Jediným kvalitním zápasem byl zápas mezi pátým nasazeným Tomášem Gregorem (Kavalier Sázava) a Magdalenou Choutkovou (Sokol Kutná Hora), který vyhrála kutnohorská hráčka.
 Ve druhé části byly zajímavé zápasy k vidění už ve čtvrtfinále. O největší překvapení se postarala Magdalena Choutková, která vyřadila prvního nasazeného a vítěze prvního turnaje okresního poháru Filipa Vančuru (Sokol Čáslav) - 2:1 (-14, 17, 13). Druhé čtvrtfinále bylo jasnou záležitostí pro Aleše Faltína (Sokol Kutná Hora), který porazil nejslabšího čtvrtfinalistu Michala Lonského (Kavalier Sázava) 2:0 (21, 8). Na jasnou záležitost to vypadalo i ve třetím čtvrtfinále Tomáš Gregor vedl na čtvrtým nasazeným domácím Františkem Heroutem 1:0 a 19:13. František Herout si ale vynutil šňůrou osmi balónů v řadě třetí set, ve kterém rozhodovala až koncovka, ve které měl více štěstí domácí hráč a vyhrál třetí set 25:23. V posledním čtvrtfinále porazil Jan Trmal (Kavalier Sázava) Jaroslava Choutku (Sokol Kutná Hora) 2:0 (16. 16).
 Oba semifinálové zápasy byly velice vyrovnané. Magdalena Choutková porazila Aleše Faltína 2:1 (17, -21, 17) a Jan Trmal porazil Františka Herouta 2:1 (-15, 19, 14). Ve finále pak už neměla Magdalena Choutková dost sil a prohrála s Janem Trmal 0:2 (13, 16). Jan Trmal se tak po zásluze stal okresním přeborníkem pro sezónu 2000/2001.
 Ve čtyřhře starších žáků se po vyrovnaném finále, ve kterém měly zastoupení všechny čtyři zúčastněné oddíly, radoval z vítězství a titulu okresního přeborníka pár Filip Vančura, Aleš Faltín (Sokol Čáslav, Sokol Kutná Hora). Na druhém místě skončila dvojice Jan Trmal, František Herout (Kavalier Sázava, Jiskra Zruč nad Sázavou). O třetí místo se podělily dvojice Tomáš Gregor, Michal Lonský (Kavalier Sázava) a Magdalena Choutková, Michaela Hronová (Sokol Kutná Hora).
 V smíšené čtyřhře se z vítězství a titulu okresního přeborníka radoval pár Michaela Hronová, Filip Vančura (Sokol Kutná Hora, Sokol Čáslav). Na druhém místě skončil pár Magdalena Choutková, Aleš Faltín a třetí skončil pár Eva Holínková, Jaroslav Choutka (všichni Sokol Kutná Hora).
Výsledková listina

Mladší žactvo
Suverénní Magdalena Choutková
 V neděli 17. prosince 2000 se v Sázavě konaly okresní přebory mladšího žactva. Přeborů se zúčastnilo 25 žáků a 2 žákyň ze 4 oddílů. Ze zdravotních důvodů chyběl největší favorit letošní okresní přeborník v kategorii staršího žactva Jan Trmal (Kavalier Sázava).
 Ve dvouhře nebyly v základních skupinách k viděný zajímavé zápasy, protože rozdíl mezi nasazenými hráči a zbytkem startovního pole byl velmi velký. Všichni favorité postoupili bez problémů i do čtvrtfinále. V prvním čtvrtfinálovém zápase porazil domácí Tomáš Gregor, nasazený jako číslo 1, Pavla Tůmu (Sokol Kutná Hora) 2:0 (7, 11). Ve druhém čtvrtfinálovém zápase porazil čtvrtý nasazený Jaroslav Choutka (Sokol Kutná Hora) domácího Marcela Hrůšu 2:0 (8, 9). Ve třetím nejvyrovnanějším čtvrtfinálovém zápase porazil třetí nasazený František Herout (Jiskra Zruč nad Sázavou) dalšího domácího hráče Michala Lonského 2:0 (15, 13). V posledním čtvrtfinálovém zápase přehrála bez problému druhá nasazená Magdalena Choutková (Sokol Kutná Hora) Martina Němce (Jiskra Zruč nad Sázavou) 2:0 (7, 9).
 I v semifinálových zápasech se z vítězství radovali papíroví favorité. I když Tomáš Gregor se z Jaroslav Choutkou herně trápil a vyhrál až po boji 2:1 (-7, 20, 17). Ve druhém semifinálovém zápase zvítězila Magdalena Choutková nad Františkem Heroutem 2:0 (8, 18). Ve finále pak Magdalena Choutková naprosto s přehledem přehrávala Tomáše Gregora a vyhrála 2:0 (10, 10) a stala se tak po zásluze okresní přebornicí pro sezónu 2000/2001.
 Ve čtyřhře se ze zisku titulu okresní přeborníka radoval domácí pár Tomáš Gregor, Michal Lonský, který ve finále porazil dvojici Magdalena Choutková, František Herout 2:0 (9, 16). O třetí místo se podělily dvě kutnohorské dvojice Jaroslav Choutka, Pavel Tůma a Darius Krysczuk, Ondřej Ďoubal.
Výsledková listina


Zpět na Homepage