Okresní svaz stolního tenisu
Kutná Hora

Okresní pohár žactva

První turnaj okresního poháru žactva
Filip Vančura se radoval z prvního vítězství
 V neděli 19. 11. 2000 se konal v Uhlířských Janovicích první turnaj okresního poháru žactva ve stolním tenise. Turnaje se zúčastnilo 35 žáků a žákyň z 5 oddílů. Turnaje se však nezúčastnilo hned 7 hráčů z první desítky nasazovacího žebříčku pro tento turnaj.
 Turnaj se hrál úplně novým systém, který žáky rozdělil pro první fázi do dvou kategorií. V kategorii A hrálo 12 nejlepších ve dvou šestičlenných skupinách. Ostatní hráči hráli ve čtyřčlenných skupinách, po kterých následoval vyřazovací systém o nasazení do zápasů o umístění.
 První fáze probíhala podle předpokladů. V kategorii A nedošlo k žádnému většímu překvapení. V kategorii B potvrdila své žebříčkové postavení Michaela Hronová (Sokol Kutná Hora), která jediná dokázal promluvit do pořadí na prvních dvanácti místech. Postup mezi nejlepších osm ji sice v zápase s Janem Václem (Sokol Kutná Hora) unikl. Pak ale porazila desátého nasazeného Davida Doležala (Jiskra Zruč nad Sázavou) a turnajovou devítku Marcela Hrůšu (Kavalier Sázava) a skončila na 10. místě. Druhým nejlepším hráčem, který začal v kategorii B byl domácí Václav Brambora, který skončil celkově 14.
 Ve skupině o 1. - 8. místo došlo k překvapení hned v prvním kole. V sourozeneckém souboji porazil Jaroslav Choutka (Sokol Kutná Hora) svou o dva roky starší sestru Magdalenu a postoupil mezi čtyři nejlepší turnaje. Do semifinále postoupili ještě Filip Vančura (Sokol Čáslav), který porazil Jana Václa, Tomáš Gregor (Kavalier Sázava), který vyřadil Františka Herouta (Jiskra Zruč nad Sázavou) a oplatil mu tak loňskou porážku z turnaje TOP 12, a Jan Trmal (Kavalier Sázava), který přehrál Pavla Tůmu (Sokol Kutná Hora).
 V boji o 5. - 8. místo pak překvapivě podlehl František Herout Pavlu Tůmovi a Magdalena Choutková porazila Jana Václa. V semifinále se radovali dva nejvýše nasazení. Filip Vančura porazil Jaroslava Choutku a Jan Trmal Tomáše Gregora. Ve finále pak vyhrál Filip Vančura nad Janem Trmalem 2:1 (-9, 16, 17) a vyhrál tak poprvé turnaj okresního poháru. Třetí místo získal Tomáš Gregor a čtvrtý skončil Jaroslav Choutka. Páté místo patří Magdaleně Choutková, šesté Pavlu Tůmovi. Až sedmý skončil třetí nasazený František Herout a osmý Jan Václ. Skupinu o 9. - 16. místo vyhrál Michal Lonský, skupinu o 17. - 20. místo Matouš Tichý (oba Kavalier Sázava) a soutěž „útěchy" Rudolf Bahník (Jiskra Zruč nad Sázavou), kterému tak celkově patří 21. místo.
 Obě soutěže družstev vyhrál Kavalier Sázava, před Sokolem Kutná Hora. V mladších žácích skončila třetí Jiskra Zruč nad Sázavou a ve starších Sokol Čáslav.
 Další turnaj se hraje 7. 1. 2001 ve Zruči nad Sázavou.
Výsledková listina
Kompletní výsledky kategorie A a finálové části

Druhý turnaj okresního poháru žactva
Filip Vančura i přes dvě prohry ve skupině nakonec vyhrál
 V neděli 7. ledna 2001 se v tělocvičně ZŠ ve Zruči nad Sázavou konal druhý turnaj okresního poháru žactva. Turnaje se zúčastnilo celkem 40 žáků a žákyň. O proti prvnímu turnaji bylo kvalitnější obsazení. Z okresní špičky chyběli pouze dva hráči Sokola Kutná Hora Jiří Čížek a Magdalena Choutková.
 Hráči byli do první fáze znovu rozděleni do dvou kategorií. V kategorii A, kterou hrálo 12 nejlepších hráčů, byly obě skupiny velice vyrovnané a rozhodovaly se až v posledních zápasech. Ve skupině A velice dobře začal Jaroslav Choutka (Sokol Kutná Hora), který první tři zápasy vyhrál, když porazil i papírově nejsilnějšího hráče skupiny Jana Sošku (Sokol Čáslav). Další dva zápasy, ale prohrál a skončil ve skupině až na čtvrtém místě. Skupinu A vyhrál Jan Soška před Tomášem Gregorem (Kavalier Sázava) a Lukášem Černým (Sokol Čáslav).
 Ve skupině B začal skvěle Aleš Faltín (Sokol Kutná Hora) po třech zápasech měl tři vítězství, když porazil i vítěze prvního turnaje Filipa Vančuru (Sokol Čáslav). Poté ale prohrál s Janem Trmalem (Kavalier Sázava) a domácím Františkem Heroutem a skončil ve skupině na čtvrtém místě. Celou skupinou prošel bez prohry Jan Trmal na druhém místě skončil František Herout a až třetí Filip Vančura. Největším překvapením ve skupině B bylo poslední místo Daniela Sošky (Sokol Čáslav), který již několik sezón patří mezi okresní špičku.
 V kategorii B postupovali všichni favorité. Do barážových zápasů o postup mezi nejlepších osm hráčů turnaje postoupili Jakub Hušpauer (Sokol Kutná Hora) a Marcel Hrůša (Kavalier Sázava). Zatímco Jakub Hušpauer dokázal porazit Jaroslava Choutku, tak Marcel Hrůša nestačil na Aleše Faltína.
 Ve skupině o 1. - 8. místo byl hned v první kole k vidění infarktový zápas. Domácí František Herout nastoupil proti Lukáši Černému (Sokol Čáslav) a na začátku třetího setu prohrával po svém podání 0:5. Ani time-out nepřinesl zlepšení a Lukáš Černý zvětšoval svůj náskok až do stavu 17:12. František Herout, ale soustředěnou hrou otočil na 19:17. Lukáš Černý ještě dokázal stav srovnat na 19:19, ale to bylo vše a František Herout postoupil mezi čtyři nejlepší hráče turnaje. V dalších zápasech o postup mezi nejlepší čtyři porazili Jan Soška Aleše Faltína, Filip Vančura Tomáše Gregora a Jan Trmal Jakuba Hušpauera.
 V semifinálových zápasech se pak radovali oba čáslavští hráči. Jan Soška přehrál Františka Herouta 2:0 (19, 12) a Filip Vančura oplatil Janu Trmalovi porážku ze skupiny - 2:1 (13, -11, 16).
 V zápasech o 5. - 8. místo byl nejlepší Lukáš Černý, který porazil Aleše Faltína i Jakuba Hušpauera a skončil 5. Jakub Hušpauer skončil na 6. místě. Sedmé místo patří Aleši Faltínovi a osmé Tomáši Gregorovi, který po druhém místě ve skupině již neměl dostatek sil a ve finálové části nevyhrál ani jeden zápas.
 Ve finále porazil Filip Vančura Jana Sošku 2:0 (9, 15) a vyhrál tak již druhý turnaj okresního poháru. V zápase o třetí místo porazil Jan Trmal Františka Herouta 2:0 (15, 19). Skupinu o 9. - 16. místo vyhrál Jaroslav Choutka, skupinu o 17. - 20. místo Jakub Rind (Sokol Čáslav) a soutěž útěchy Matouš Tichý (Kavalier Sázava).
 Soutěž družstev starších žáků vyhrál Sokol Čáslav před Kavalierem Sázava a Sokolem Kutná Hora „B". Soutěž družstev mladších žáků vyhrál Kavalier Sázava před Jiskrou Zruč nad Sázavou a Sokolem Čáslav.
Výsledková listina a průběžné pořadí
Kompletní výsledky kategorie A a finálové části

Třetí turnaj okresního poháru žactva
První vítězství Jana Trmala
 V neděli 18. 2. se v Sázavě konal třetí turnaj okresního poháru žactva. Turnaje se zúčastnilo 32 žáků a žákyň ze 6 oddílů.
 V základní části nedošlo k žádnému většímu překvapení. Pouze Jaroslav Choutka (Sokol Kutná Hora) prohrál ve svém čtvrtém zápase se svým oddílovým kolegou Pavlem Tůmou, prohru psychicky neunesl a odstoupil z turnaje. V kategorii A vyhrál skupinu A domácí Tomáš Gregor před Magdalénou Choutkovou a Alešem Faltínem (oba Sokol Kutná Hora). Skupinu B vyhrál další domácí hráč Jan Trmal. Na druhém místě skončil Jakub Hušpauer (Sokol Kutná Hora) a až třetí vítěz minulých dvou turnajů Filip Vančura (Sokol Čáslav).
 Ve čtvrtfinálových zápasech byly k vidění zajímavé souboje. Tomáš Gregor přehrál svého oddílového kolegu Michala Lonského 2:0, stejným poměrem setů porazili i Aleš Faltín Jakuba Hušpauera, Filip Vančura nachlazenou Magdalénu Choutkovou a Jan Trmal Františka Herouta (Jiskra Zruč nad Sázavou).
 V semifinálových zápasech se radovali domácí hráči. Tomáš Gregor porazil Aleše Faltína 2:0 (14, 16) a Jan Trmal přehrál Filipa Vančuru 2:0 (15, 17). Ve vyrovnaném finále pak zvítězil Jan Trmal 2:1 (-12, 11, 18). Souboj o třetí místo vyhrál Filip Vančura 2:0 (14, 19).
 Ve skupině o 5. - 8. místo porazil Jakub Hušpauer Michala Lonského 2:1 a Magdaléna Choutková vzdala Františku Heroutovi. V boji o páté místo pak František Herout porazil Jakuba Hušpauera 2:1 (-16, 4, 12). Skupinu o 9. - 16. místo vyhrál Pavel Tůma (Sokol Kutná Hora), skupinu o 17. - 20. místo Petr Kordiak (Jiskra Zruč nad Sázavou) a soutěž útěchy domácí Filip Kuchler.
 Soutěž družstev vyhrál v obou kategoriích Kavalier Sázava, před Sokolem Kutná Hora a Jiskrou Zruč nad Sázavou. Kavalier Sázava si tak zajistil v obou kategoriích titul okresního přeborníka.
 V průběžném pořadí jednotlivců vede Filip Vančura před Janem Trmalem, mezi nimiž se rozhodne o celkovém vítězi. Na třetím místě je zatím Tomáš Gregor a čtvrtý je František Herout.
 Závěrečný turnaj okresního poháru se hraje 1. dubna v Čáslavi.
Výsledková listina a průběžné pořadí
Kompletní výsledky kategorie A a finálové části

Čtvrtý turnaj okresního poháru žactva
Jan Trmal vyhrál turnaj i celkově
 V neděli 1. dubna se v Čáslavi konal poslední čtvrtý turnaj okresního poháru žactva. Turnaje se zúčastnilo 35 žáků a žákyň z pěti oddílů. Turnaje se zúčastnili téměř všichni hráči bojující o postup na turnaj dvanácti nejlepších TOP 12. O celkové vítězství a postup na TOP 16 dospělých pak bojovali Jan Trmal (Kavalier Sázava) a Filip Vančura (Sokol Čáslav).
 V první fázi byli hráči rozděleni do dvou kategorií. V kategorii A hrálo ve dvou skupinách dvanáct nejlepších na minulém turnaji. Skupinu A, která byla papírově slabší, vyhrál Tomáš Gregor (Kavalier Sázava) před Magdalénou Choutkovou a Alešem Faltínem (oba Sokol Kutná Hora. Ve skupině B byli oba aspiranti na celkové vítězství a společně s nimi ještě další dva kvalitní hráči Jakub Hušpauer (Sokol Kutná Hora) a František Herout (Jiskra Zruč nad Sázavou). Nejlépe začal v této skupině Filip Vančura, který porazil Františka Herouta a následně i Jana Trmala, pak ale prohrál s Jakubem Hušpauerem, který měl na svém kontě v tu chvíli již 3 vítězství a měl hodně blízko k vítězství v této skupině. Jakub Hušpauer pak ale prohrál jak s Janem Trmalem, tak s Františkem Heroutem a ve skupině skončil až 4. Skupinu B vyhrál tedy Filip Vančura před Janem Trmalem a Františkem Heroutem.
 V kategorii B si podle předpokladů vedli nejlépe dva nejvýše nasazené Marcel Hrůša (Kavalier Sázava) a Jaroslav Choutka (Sokol Kutná Hora). V barážových zápasech o postup do první osmičky uspěl pouze Jaroslav Choutka, který porazil 4. hráče ze skupiny A Michala Lonského (Kavalier Sázava). Marcel Hrůša nestačil na Jakuba Hušpauera.
 Ve čtvrtfinále došlo k zajímavé situaci. Byli vyřazeni oba vítězové skupin. Tomáš Gregor prohrál s Jakubem Hušpauerem a ještě větší překvapení přichystal domácí Filip Vančura, který prohrál ve koncovce třetího setu s Jaroslavem Choutkou. V dalších čtvrtfinálových zápasech Jan Trmal porazil Aleše Faltína a Magdaléna Choutková přehrála Františka Herouta. V semifinále se pak radovali papíroví favorité Jan Trmal porazil Jakuba Hušpauera a Magdaléna Choutková přehrála svého bratra Jaroslava. Ve finále pak Jan Trmal vyhrál 2:0 nad Magdalénou Choutkovou a zajistil si tak celkové vítězství v okresním poháru a postup na TOP 16 mužů.
 Další pořadí: 3. J. Hušpauer, 4. J. Choutka, 5. F. Vančura, 6. T. Gregor, 7. A. Faltín, 8. F. Herout, 9. J. Václ, 10. M. Lonský. Soutěž útěchy (celkově 21. místo) vyhrál Rudolf Bahník (Jiskra Zruč nad Sázavou).
 V soutěži družstvech bylo pořadí v obou kategoriích stejné: 1. Kavalier Sázava, 2. Sokol Kutná Hora, 3. Jiskra Zruč nad Sázavou. Toto umístění už ale nic nezměnilo na celkové pořadí družstev.
Výsledková listina a konečné pořadí
Kompletní výsledky kategorie A a finálové části

Konečné pořadí:
Jednotlivci:

Jméno
Naroz.
Oddíl
1.
2.
3.
4.
Celkem
P.t.
1. Trmal Jan
11/88
KaSá
291
271
321
319
931
3
2. Vančura Filip
05/87
SoČá
321
317
267
249
905
3
3. Gregor Tomáš
01/90
KaSá
271
236
296
251
818
3
4. Choutková Magdaléna
07/88
SoKHB
251
0
234
289
774
3
5. Hušpuaer Jakub
08/86
SoKHA
0
240
253
278
771
3
6. Choutka Jaroslav
07/90
SoKHB
257
236
188
260
753
3
7. Herout František
06/90
JiZr
237
257
245
232
739
3
8. Faltín Aleš
03/87
SoKHA
0
242
257
237
736
3
9. Lonský Michal
12/89
KaSá
223
216
233
220
676
3
10. Václ Jan
06/88
SoKHB
230
213
0
221
664
3
11. Hronová Michaela
02/87
SoKHB
222
217
218
196
657
3
12. Malkovský Petr
09/87
KaSá
0
208
211
210
629
3
13. Doležal David
09/86
JiZr
201
0
207
219
627
3
14. Hrůša Marcel
11/88
KaSá
213
195
193
205
613
3
15. Vladyka David
04/87
SoUJ
206
168
210
0
584
3
16. Němec Martin
04/91
JiZr
193
178
0
181
552
3
17. Tichý Matouš
08/89
KaSá
181
159
0
195
535
3
18. Tůma Pavel
05/89
SoKHB
248
0
225
0
473
2
19. Rada Jan
12/87
JiZr
0
84
169
175
428
3
20. Ďurana Martin
02/92
SoČá
164
82
0
166
412
3
21. Jelínek Lukáš
02/88
JiZr
0
188
0
188
376
2
22. Bahník Rudolf
05/88
JiZr
159
50
0
159
368
3
23. Rind Jakub
04/88
SoČá
176
187
0
0
363
2
24. Holinková Eva
01/91
SoKHB
186
0
176
0
362
2
25. Novotný Martin
09/90
KaSá
0
139
198
0
337
2
26. Brtna Zbyněk
08/88
JiZr
169
124
0
0
293
2
27. Soška Jan
09/86
SoČá
0
289
0
0
289
1
28. Syrůček Jakub
10/90
JiZr
84
37
164
0
285
3
29. Kordiak Petr
11/87
JiZr
84
0
191
0
275
2
30. Vrána Radek
12/89
SoČá
0
80
0
182
262
2
31. Černý Lukáš
11/86
SoČá
0
247
0
0
247
1
32. Kuchler Filip
07/91
KaSá
0
84
154
0
238
2
33. Sosnovcová Eva
04/90
SoKHB
0
0
135
77
212
2
34. Ďoubal Jan
10/86
SoKHB
79
0
0
124
203
2
35. Veselá Kristýna
10/89
SoKHB
0
0
82
120
202
2
36. Brambora Václav
03/87
SoUJ
200
0
0
0
200
1
37. Soška Daniel
09/86
SoČá
0
196
0
0
196
1
38. Číž David
09/89
SoČá
0
173
0
0
173
1
39. Smékal Jan
08/89
SoČá
135
37
0
0
172
2
40. Šašinka Petr
05/88
JiZr
84
0
0
82
166
2
41. Králová Jana
07/87
SoUJ
0
40
117
0
157
2
42. Zajakov Petr
04/90
JiZr
0
15
0
137
152
2
43. Hamáček Pavel
05/87
JiZr
124
0
0
0
124
1
44. Krásenský Jan
04/88
SoČá
0
124
0
0
124
1
45. Bárta Martin
06/91
SoKHB
0
0
122
0
122
1
46. Bašta Richard
04/89
JiZr
122
0
0
0
122
1
47. Sosnovec Jakub
01/93
SoKHB
0
0
82
37
119
2
48. Vörös Vojtěch
06/91
SoKHB
35
0
0
82
117
2
49. Novotný Radek
05/88
KaSá
0
37
79
0
116
2
50. Arientová Erika
09/91
SoCh
35
0
35
37
107
3
51. Markovičová Lucie
01/93
SoCh
35
0
35
35
105
3
52. Svobodová Iveta
10/90
SoCh
35
0
35
35
105
3
53. Srb Miroslav
06/93
KaSá
0
15
77
0
92
2
54. Sekerka Jaroslav
05/89
SoKHB
0
0
0
84
84
1
55. Martínek Michal
06/94
SoCh
35
0
35
0
70
2
56. Syrůček Jan
10/90
JiZr
37
17
0
0
54
2
57. Lévai Ladislav
03/91
KaSá
0
42
0
0
42
1
58. Černý Štěpán
12/91
SoČá
0
40
0
0
40
1
59. Svoboda Radek
08/88
JiZr
37
0
0
0
37
1
60. Bulánková Lucie
07/90
SoKHB
0
0
0
35
35
1
61. Iblová Kristýna
11/90
KaSá
0
35
0
0
35
1
62. Malich Zdeněk
04/90
SoKHB
0
0
0
35
35
1
63. Markovič Jan
07/90
SoCh
0
0
0
35
35
1
64. Císař Dominik
01/91
SoKHB
0
15
0
0
15
1

Družstva - starší žáci:
Družstvo
1.
2.
3.
4.
Celkem
1.Kavalier Sázava
6
785
5
723
6
850
6
790
18
2425
2.Sokol Kutná Hora "B"
5
756
4
666
5
677
5
770
15
2203
3.Sokol Čáslav
4
661
6
853
2
267
3
597
13
2111
4.Jiskra Zruč nad Sázavou
3
631
3
623
4
643
4
637
11
1911
5.Sokol Uhlířské Janovice
2
406
2
208
3
327
1
0
7
941
6.Sokol Chlístovice
1
105
1
0
1
105
2
107
4
317

Družstva - mladší žáci:
Družstvo
1.
2.
3.
4.
Celkem
1.Kavalier Sázava
6