Okresní svaz stolního tenisu
Kutná Hora

TOP 12 žactva - Zruč nad Sázavou 15. 4. 2001

Závěrečný TOP 12 vesměs potvrdil umístění v poháru
 V neděli 15. dubna se v tělocvičně ZŠ ve Zruči nad Sázavou konal turnaj dvanácti nejlepších stolně tenisových žáků kutnohorského okresu TOP 12, na který postupuje 11 nejlepších hráčů v pořadí okresního poháru a jednoho hráče nominuje výkonný výbor okresního svazu stolního tenisu. Oproti loňsku se letos nedostavil pouze jediný hráč, který si účast vybojoval v sérii turnajů okresního poháru. Desátého Jan Václa (Sokol Kutná Hora) nahradil dvanáctý Petr Malkovský (Kavalier Sázava).
 Hráči byli rozděleni do dvou skupin. Ve skupině A se vše odvíjelo podle předpokladů a žádný hráč neporazil hráče, který se v okresním poháru umístil před ním. Skupinu A tedy vyhrál Jan Trmal (Kavalier Sázava), druhá skončila Magdaléna Choutková, třetí její bratr Jaroslav (oba Sokol Kutná Hora), čtvrtý František Herout (Jiskra Zruč nad Sázavou), pátý Michal Lonský (Kavalier Sázava) a šestý Pavel Tůma (Sokol Kutná Hora).
 Skupina B měla o trochu zajímavější průběh. Hned ve druhém kole porazil 8. v poháru Aleš Faltín (Sokol Kutná Hora) 2:1 třetího v poháru Tomáš Gregora (Kutná Hora) a po úvodní prohře 1:2 s oddílovým kolegou Jakubem Hušpauerem ještě získal možnost postupu do čtyřčlenného finále. V posledním kole ale Tomáš Gregor porazil 2:0 Jakuba Hušpauera a zajistil si tak druhé místo ve skupině za Filipem Vančurou (Sokol Čáslav). Třetí skončil Aleš Faltín, čtvrtý Jakub Hušpauer, pátý Petr Malkovský a šestá Michaela Hronová (Sokol Kutná Hora).
 V další fázi hráli hráči o umístění ve třech čtyřčlenných skupinách. Vzájemné zápasy z první fáze se jim započítávali a tak hráli pouze dva zápasy proti hráčům z druhé skupiny.
 Ve skupině o 9. - 12. místo hráli hráči, kteří skončili v první fázi na 5. a 6. místě. Všechny zápasy vyhráli hráči ze skupiny A, což v konečném pořadí znamenalo 9. místo pro Michala Lonského, 10. skončil Pavel Tůma, 11. Petr Malkovský a 12. Michaela Hronová.
 Nejvyrovnanější zápasy byly k vidění ve skupině o 5. - 8. místo. Páté místo nakonec získal Jaroslav Choutka, šesté Jakub Hušpauer, sedmé František Herout a osmé Aleš Faltín.
 Ve finálové skupině nejdříve Magdaléna Choutková porazila 2:1 Filipa Vančuru a Jan Trmal přehrál Tomáše Gregora. Poté ale Jan Trmal prohrál 1:2 s Filipem Vančurou, což ho díky vítězství 2:0 nad Magdalénou Choutkovou o prvenství nepřipravilo. Filip Vančura skončil druhý, Magdaléna Choutková třetí a Tomáš Gregor čtvrtý.
 Nejlepší žáky teď ještě čekají krajské turnaje TOP a poté následuje přestávka až do srpna, kdy začínají republikové bodovací turnaje. Okresní soutěže začnou tradičně až v říjnu.

Kompletní výsledky


Zpět na Homepage