Okresní svaz stolního tenisu
Kutná Hora

Okresní přebory jednotlivců

Mladší žactvo
Tomáš Gregor získal dva tituly okresního přeborníka
 O dva týdny později se konaly taktéž v Sázavě přebory mladšího žactva. Velmi malá účast (7 chlapců a 3 děvčata) neovlivnila úroveň přeborů, protože se zúčastnila kompletní okresní špička. Hned v prvním utkání ve skupinách se zrodilo překvapení. Martin Němec (Jiskra Zruč nad Sázavou) porazil Jaroslava Choutku (Sokol Kutná Hora) 3:2. Na konečném pořadí ve skupině to však nemělo vliv, protože J. Choutka vyhrál všechny ostatní utkání 3:0 a postoupil do semifinále z prvního místa. Z druhého místa postupoval domácí Michal Lonský. Ze druhé skupiny postoupili domácí Tomáš Gregor a František Herout (Jiskra Zruč nad Sázavou). První semifinále bylo soubojem dvou domácích hráčů a Tomáš Gregor si v něm snadno poradil s Michalem Lonským 4:0. Ve druhém semifinále vedl Jaroslav Choutka nad Františkem Heroutem již 3:2 a 10:8 a měl tedy dva mečboly. František Herout však zvládl koncovku a v rozhodujícím setu již nedal soupeři šanci. Ve finále porazil Tomáš Gregor Františka Herouta 4:1 a získal tak titul okresního přeborníka. Neuvěřitelně vyrovnaná byla soutěž čtyřher. Do soutěže se přihlásili jen tři dvojice a všechny utkání skončila 3:2. Prvenství získal domácí pár Tomáš Gregor, Michal Lonský, druhá skončila dvojice Jiskry Zruč n. S. František Herout, Martin Němec a třetí kutnohorský pár Jaroslav Choutka, Eva Holinková. Eva Holinková se stala i okresní přebornicí v kategorii dvouhry mladších žákyň.
Výsledková listina

Starší žactvo
Jan Trmal získal dva tituly okresního přeborníka
 Jako první se konaly 8.12.2001 okresní přebory staršího žactva. Turnaje se zúčastnilo 16 žáků a žákyň ze čtyř oddílů. Turnaj se obešel bez většího překvapení. Ve dvouhře zvítězil Jan Trmal (Kavalier Sázava), druhý skončil Tomáš Gregor (Kavalier Sázava) a o třetí místo se podělili František Herout (Jiskra Zruč nad Sázavou) a Magdaléna Choutková (Sokol Kutná Hora). Ve čtyřhra pak zvítězila dvojice Jan Trmal, Tomáš Gregor před párem František Herout, Michal Lonský (Kavalier Sázava).
Výsledková listina

Dorost
Mladší žák František Herout získal dva tituly okresního přeborníka
 Okresní přebory dorostu se hrály až v novém roce v Kutné Hoře. Přeborů se nezúčastnila kompletní špička. Miroslav Havel (Sokol Kutná Hora), Tomáš Herout a Pavel Jandejsek (Jiskra Zruč n. S.) nemohli ze zdravotních důvodů. Oddíly Kavalieru Sázava a Sokola Čáslav své hráče na okresní přebory vůbec neposlali. Přeborů se tak zúčastnilo 6 chlapců a 1 dívka. V úvodních skupinách skvěle zahrál Pavel Tůma (Sokol Kutná Hora), který porazil nejdříve svého oddílového kolegu Jaroslava Choutku a pak i prvního nasazeného Františka Herouta (Jiskra Zruč n. S.), oba 3:0. V zápase o postup do čtyřčlenného finále však již František Herout prokázal své kvality a porazil Jaroslava Choutku 3:0. Ze druhé skupiny postoupili dva hráči Sokola Kutná Hora první Aleš Faltín a druhý Jakub Hušpauer. Finálové skupina se hrála systémem každý s každým na čtyři vítězné sady a dominovali v ní hráči, kteří postupovali z druhých míst. František Herout porazil Aleše Faltína i Pavla Tůmu 4:1, Jakub Hušpauer se nejdříve hodně trápil s Pavlem Tůmou a vyhrál až po boji 4:3, pak ale s přehledem oplatil Aleši Faltínovi porážku ze skupiny a vyhrál 4:0. O titul okresního přeborníka si tak zahráli Jakub Hušpauer a František Herout. Jakub Hušpauer vyhrál první set 11:9, ale pak již bylo utkání v režii jedenáctiletého Františka Herouta, vyhrál 4:1 a získal titul okresního přeborníka v kategorii dorostenců. V souboji o třetí místo porazil Pavel Tůma Aleše Faltína 4:2. Ve čtyřhře zvítězila dvojice František Herout, Jakub Hušpauer před párem Pavel Tůma, Aleš Faltín.
Výsledková listina

Dospělí
Petr Betuštiak si řekl o ligový dres
 V sobotu 19. ledna se v Sázavě konaly okresní přebory dospělých ve stolním tenise. Přeborů se zúčastnila kompletní okresní špička. Nechyběl ani jeden hráč třetiligového družstva Kavalieru Sázava.
 V základních skupinách si ligový hráči připsali hned dvě porážky. První nasazený a jeden z nejlepších hráčů 3. ligy Miroslav Janata prohrál s Michalem Polákem (Sokol Kutná Hora) a čtvrtý nasazený Jiří Oborník prohrál s Radkem Štusem (Sokol Kutná Hora). Zatímco pro Miroslava Janatu znamenala porážka druhé místo ve skupině a ztráta práva nasazení ve druhé fázi, Jiří Oborník svoji skupinu vyhrál, protože Radek Štus prohrál s Janem Lövlem (Sokol Čáslav). O další překvapení se ve skupinách postaral domácí starší žák Jan Trmal, který porazil Petra Havlíčka (Olympia Kutná Hora) a postoupil na jeho úkor mezi nejlepších šestnáct hráčů turnaje.
 Do druhé fáze, která se hrála vyřazovacím způsobem, postoupilo 16 hráčů, z nichž bylo 7 z domácího oddílu. V prvním kole uspěli všichni domácí hráči včetně třináctiletého Jana Trmal, který porazil Michala Poláka, a Jiřího Šteflíčka, který přehrál Dušana Růžičku (Olympia Kutná Hora). Jediným nedomácím hráčem ve čtvrtfinále tak byl Petr Uher (Sokol Kutná Hora).
 Již ve čtvrtfinále se střetli dva nejlepší hráči ligového Kavalieru Sázava Daniel Nevřela a Miroslav Janata. Druhý jmenovaný vyhrál 4:3 a postoupil do semifinále. Ve druhém čtvrtfinále sehráli velice vyrovnaný souboj Petr Uher a Jiří Oborník. Jiří Oborník vedl již 3:1, přesto nakonec rozhodoval sedmý set, v němž vyhrál domácí hráč 11:8 a postoupil do semifinále. Další dvě čtvrtfinále vyhráli favorité 4:0, Petr Betuštiak porazil Jana Trmala a Filip Daneš Jiřího Šteflíčka.
 V prvním semifinále byl k vidění znovu vyrovnaný souboj dvou ligových hráčů. Miroslav Janata nakonec porazil 4:3 Jiřího Oborníka. Ve druhém semifinále naprosto s přehledem přehrál Petr Betuštiak hrající za sázavský "B"-tým Filipa Daneše, který pravidelně nastupuje za sázavské "Áčko", 4:1. I když ve finále nezískal Petr Betuštiak s Miroslavem Janatou ani set, řekl si svým výkonem o ligový dres. Jestli dostane ve třetí lize příležitost se dozvíme hned v sobotu 26. ledna, kdy Kavalier Sázava přivítá Sokol Velké Popovice.
 Ve čtyřhře se z vítězství radoval pár Miroslav Janata, Petr Betuštiak, který ve finále porazil dvojici Daniel Nevřela, Jiří Oborník 3:1. O třetí místo se podělily dvojice Antonín Faltín, Jiří Šteflíček a Petr Uher, Karel Liberský. Druhá dvojice byla velmi blízko postupu do finále, když nad párem Nevřela, Oborník vedla v semifinále již 2:1 na sety.
 Hned za dva týdny čekají stolní tenisty oblastní přebory jednotlivců, kde určitě nebudou hráči našeho okresu bez šancí.
Výsledková listina

KategorieDatumMísto
Mladší žactvo22. 12. 2001Sázava
Starší žactvo08. 12. 2001Sázava
Dorost06. 01. 2002Olympia Kutná Hora
Dospělí19. 01. 2002Sázava
Propozice



Zpět na Homepage