Okresní svaz stolního tenisu
Kutná Hora

Okresní pohár žactva

První turnaj okresního poháru žactva
První okresní turnaj sezóny vyhrál Jan Trmal
 V neděli 7. října 2001 se konal první turnaj okresního poháru žactva ve stolním tenise v Chlístovicích a v Malešově. Turnaje okresního poháru jsou stejně jako minulou sezónu rozděleny do dvou kategorií. Letos porvné však hráli žáci podle nových pravidel na tři vítězné sety do jedenácti bodů. Kategorii A hraje dvanáct nejlepších. Ostatní hráči hrají v kategorii B a čtyři nejlepší pak změří své síly s hráči kategorie A. Turnaje se zúčastnilo pouze 29 žáků a žákyň z pěti oddílu. Z první desítky nasazovacího žebříčku chyběli hned čtyři hráči, trojice hráčů Sokola Kutná Hora (J. Čížek, M. Choutková a J. Choutka) a jeden hráč Kavalieru Sázava (P. Malkovský). Chyběli i další hráči z druhé desítky žebříčku, a tak se do kategorie A dostali i hráči ze třetí desítky.
 V kategorii A, která se hrála v Malešově, byli hráči rozděleni do dvou skupin. Skupinu A vyhrál beze stráty setu František Herout (Jiskra Zruč nad Sázavou), na druhém místě skončil druhý nasazený Tomáše Gregor (Kavalier Sázava) a třetí byl Pavel Tůma (Sokol Kutná Hora). Skupině B kraloval obhájce vítězství celé loňské série okresního poháru a první nasazený Jan Trmal (Kavalier Sázava), druhý skončil Michal Lonský (Kavalier Sázava) a třetí Jan Václ (Sokol Kutná Hora).
 V kategorii B si počínal suveréně Petr Šašinka (Jiskra Zruč nad Sázavou), který neprohrál v Chlístovicích ani jeden zápas. Do barážových zápasů mezi finalisty kategorie B a 4. hráči ze skupin kategorie A postoupil ještě Martin Bárta (Sokol Kutná Hora). Změřit síly s hráči kategorie A, ale jen ve skupině o 9. - 16. místo, ještě cestovali Petr Zajakov (Jiskra Zruč nad Sázavou) a Martin Adam (Sokol Čáslav).
 Finálová část začala barážovými zápasy. V obou byli úspěšnější hráči z kategorie A a postoupili do čtvrtfinále. Všechna čtyři čtvrtfinále byla záležitostí favoritů. František Herout porazil svého oddílového kolegu Rudolfa Bahníka, Michal Lonský přehrál Pavla Tůmu, Tomáš Gregor Jan Václa a Jan Trmal Jan Smékala (Sokol Čáslav). V prvním semifinále byla k vidění neuvěřitelná bitva. František Herout a Michal Lonský dovedli svůj zápas do pátého setu, kde vedl František Herout již 7:5, Michal Lonský však sérií pěti bodů v řadě pro sebe získal tři mečboly. F. Herout mu však sérii oplatil a vyhrál rozhodující set 12:10. Druhé semifinále bylo jasnou záležitostí pro Jan Trmala, který porazil Tomáše Gregora 3:0. Ve finále pak Jan Trmal porazil Františka Herouta 3:1 (8, -5, 6, 7) a vyhrál již třetí turnaj okresního poháru v řadě. Další umístění: 3. T. Gregor, 4. M. Lonský, 5. P. Tůma, 6. J. Václ, 7. R. Bahník, 8. J. Smékal, 9. E. Holinková, 10. Z. Brtna. Soutěž útěchy (21. místo v konečném pořadí) vyhrála Lucie Bulánková (Sokol Kutná Hora).
 Soutěž družstev starších žáků (započítavají se bodové zisky tří nejlepších hráčů) vyhrála Jiskra Zruč nad Sázavou „B" (599 bodů) o 4 body před Sokolem Kutná Hora „B" a o 26 bodů před Sokolem Čáslav.
 Soutěž družstev mladších žáků vyhrál Sokol Čáslav (571 bodů) před Kavalierem Sázava (535) a Sokolem Kutná Hora (493).
 Další turnaj se koná 28. 10. 2001 v Kutné Hoře.
Výsledková listina
Kompletní výsledky kategorie A a finálové části

Druhý turnaj okresního poháru žactva
Skončila vítězná série Jana Trmala, nelepší byl Tomáš Gregor
 V neděli 28. 10. 2001 se v sokolovně v Kutné Hoře konal druhý turnaj okresního poháru žactva. Na turnaji chyběl finalista prvního turnaje František Herout (Jiskra Zruč nad Sázavou) a nejlepší žákyně okresu Magdaléna Choutková (Sokol Kutná Hora). Oba dali přednost oblastnímu bodovacímu turnaji dorostu. Celkem se turnaje zúčastnilo 39 žáků a žákyň z pěti oddílů.
 Stejně jako na prvním turnaji byli žáci v základní části rozděleni do dvou kategorií. V kategorii A se hrálo ve dvou šestičlenných skupinách. Skupinu A vyhrál Jan Trmal (Kavalier Sázava) před svým oddílovým kolegou Michalem Lonským a domácím Janem Václem. Ve skupině B kraloval domácí Jaroslav Choutka, druhý byl Tomáš Gregor (Kavalier Sázava) a třetí další domácí hráč Pavel Tůma. Kategorií B prošli bez porážky do barážových zápasů Martin Němec (Jiskra Zruč nad Sázavou) a Adam Ficenec (Sokol Čáslav). V barážových zápasech však uspěli hráči z kategorie A Zbyněk Brtna i Rudolf Bahník (oba Jiskra Zruč nad Sázavou) své soupeře porazili a postoupili do čtvrtfinále.
 Ve čtvrtfinále se žádné překvapení neodehrálo. Čtveřice Jan Trmal (porazil Zbyňka Brtnu), Tomáš Gregor (Jan Václ), Michal Lonský (Pavel Tůma) a Jaroslav Choutka (Rudolf Bahník) postoupila do semifinále bez větších problémů. V semifinále byly k vidění dvě pětisetové bitvy. V obou zápasech byli šťastnější hráči z druhých míst v základních skupinách. Tomáš Gregor porazil Jana Trmala a zabránil mu tak získání čtvrtého vítězství v řadě a Michal Lonský přehrál Jaroslava Choutku. Ve finále pak už bez problémů zvítězil Tomáš Gregor 3:0 a vyhrál tak svůj první turnaj okresního poháru. V souboji o třetí místo vyhrál 3:0 Jan Trmal. Další pořadí: 5. Pavel Tůma, 6. Jan Václ, 7. Rudolf Bahník, 8. Zbyněk Brtna, 9. Eva Holinková, 10. Jan Smékal. Soutěž útěchy (celkem 21. místo) vyhrál domácí Martin Bárta.
 Soutěž družstev starších žáků (počítají se body tří nejlepších hráčů) vyhrála znova Jiskra Zruč nad Sázavou "B" (bodovali Rudolf Bahník, Zbyněk Brtna a Jan Rada) před Sokolem Kutná Hora "B" a Sokolem Čáslav.
 Soutěž družstev mladších žáků vyhrál Kavalier Sázava před Sokolem Kutná Hora a Sokolem Čáslav.
 V průběžném pořadí po dvou turnajích je na prvním místě Jan Trmal (619 bodů) druhý je Tomáš Gregor (611 bodů) a třetí Michal Lonský (555 bodů). Do konečného pořadí ale ještě určitě promluví František Herout a Jaroslav Choutka, kteří odehráli jen jeden turnaj, a do konečného pořadí se počítají body je ze tří turnajů z celkových čtyř.
 V soutěži družstev starších žáků je na nejlepší cestě k zisku titulu okresních přeborníků Jiskra Zruč nad Sázavou "B". V soutěži mladších žáků je situace vyrovnanější, zatím vede Kavalier Sázava.
 Další turnaj okresního poháru čeká žáky až příští kalendářní rok, před vánoci jsou však na programu ještě okresní přebory.
Výsledková listina a průběžné pořadí
Kompletní výsledky kategorie A a finálové části

Třetí turnaj okresního poháru žactva
Tomáš Gregor vyhrál druhý turnaj
 V neděli 17. 2. se konal v Sázavě třetí turnaj okresního poháru žactva ve stolním tenise. Turnaje se zúčastnilo 35 žáků a žákyň ze šesti oddílů. Na turnaji chyběl vítěz prvního turnaje domácí Jan Trmal, dále také dva hráči Sokol Kutná Hora Jaroslav Choutka a Pavel Tůma. Turnaje se naopak zúčastnila Magdaléna Choutková (Sokol Kutná Hora), která ale nebyla ne první ani druhém turnaji, a tak musela začínat v kategorii B.
 V základní části nedošlo k žádnému překvapení. V kategorii A skončili skupiny podle očekávání. Skupiny vyhráli domácí hráči Tomáš Gregor a Michal Lonský. Z kategorie B postoupili do barážových zápasů Magdaléna Choutková a Filip Kuchler (Kavalier Sázava). Zatímco Magdaléna Choutková porazila Jan Smékala (Sokol Čáslav) a postoupila mezi 8 nejlepších hráčů turnaje, tak Filip Kuchler prohrál s Martinem Ďuranou (Sokol Čáslav) a musel se spokojit se zápasy o konečné 9.-16. místo.
 Ve čtvrtfinále se čekal jediný vyrovnaný zápas, a to zápas mezi Magdalénou Choutkovou a Michalem Lonský. Domácí hráč vedl již 2:0, ale nakonec prohrál 2:3. Z dalších čtvrtfinálových zápasů postoupili favorité. V prvním semifinále pak porazil domácí Tomáš Gregor Jana Václa (Sokol Kutná Hora) 3:0, ve druhém pak František Herout (Jiskra Zruč n. S.) Magdalénu Choutkovou 3:2. Ve finále pak vyhrál Tomáš Gregor 3:0 a vyhrál již druhý turnaj okresního poháru. Další pořadí je následující: 3. M. Choutková, 4. J. Václ, 5. M. Lonský, 6. E. Holinková (Sokol K. Hora), 7. M. Němec (Jiskra Zruč n. S.), 8. M. Ďurana, 9. J. Smékal, 10. R. Vrána (všichni Sokol Čáslav).
 V soutěži družstev starších žáků (počítají se výsledky 3 nejlepších hráčů) byl nejlepší Sokol Kutná Hora "B" (760 bodů) před Sokolem Čáslav (631 bodů) a až na třetím místě vítěz prvních dvou turnajů Jiskra Zruč nad Sázavou "B" (505 bodů). O titulu okresního přeborníka se tak rozhodne mezi "B"-týmy Jiskry Zruč nad Sázavou a Sokola Kutná Hora na čtvrtém turnaji.
 V soutěži družstev mladších žáků byl nejlepší Kavalier Sázava (784 bodů), který si tak zajistil titul okresních přeborníků, před Jiskrou Zruč nad Sázavou (656) a Sokolem Čáslav (631).
 V průběžném pořadí jednotlivců vede Tomáš Gregor (959 bodů) před Michalem Lonským (812) a Janem Václem (722). Do pořadí na prvních třech místech však určitě ještě promluví 6. Jan Trmal a 7. František Herout, kteří oba odehráli pouze dva turnaje.
 Poslední turnaj se hraje 31. března v Čáslavi.
Výsledková listina a průběžné pořadí
Kompletní výsledky kategorie A a finálové části

Čtvrtý turnaj okresního poháru žactva
Jan Trmal zvítězil a zajistil si celkové vítězství
 V neděli 31. března se v Čáslavi konal čtvrtý turnaj okresního poháru žactva ve stolním tenise. Turnaje se zúčastnilo pouze 26 hráčů ze šesti oddílů. Z okresní špičky však chyběl pouze Michal Lonský (Kavalier Sázava), který byl nemocen. Šanci na celkové vítězství měli již jen 2 hráči Jan Trmal a Tomáš Gregor (oba Kavalier Sázava), přičemž Tomáši Gregorovi by stačilo k celkovému vítězství pravděpodobně i druhé místo. Jan Trmal musel zvítězit.
 V základní části byli hráči rozděleni do dvou kategorii. V kategorii A hrálo dvanáct nejlepších ve dvou šestičlenných skupinách. V kategorii B bojovali zbývající hráči nejdříve ve tří až čtyřčlenných skupinách o možnost poměřit své síly s lepšími hráči. V kategorii A se ve skupině A sešli hned tři kvalitní hráči Jan Trmal, Jaroslav Choutka (Sokol Kutná Hora) a František Herout (Jiskra Zruč nad Sázavou). V tomto pořadí ve skupině skončili. Ve skupině B byl jasným favoritem vítěz dvou předchozích turnajů Tomáš Gregor, ten však prohrál s Magdalénou Choutkovou (Sokol Kutná Hora) a skončil ve skupině na druhém místě. V kategorii B nedošlo k žádnému překvapení a do barážových zápasů postoupili dva nejvýše nasazení Martin Mottl (Sokol Malešov) a Petr Zajakov (Jiskra Zruč nad Sázavou).
 Finálové fáze začala jako obvykle barážovými zápasy o postup mezi osm nejlepších. V obou zápasech uspěli hráči z kategorii A. Martin Němec (Jiskra Zruč nad Sázavou) porazil Martina Mottla a Jan Václ (Sokol Kutná Hora) Petra Zajakova.
 Hned ve čtvrtfinále se potkali finalisté minulého turnaje Tomáš Gregor a František Herout. Druhý jmenovaný oplatil svému soupeři porážku z minulého turnaje a postoupil do semifinále. V semifinále pak Jan Trmal porazil Františka Herouta a v sourozeneckém souboji Jaroslav Choutka svoji sestru Magdalénu. Ve finále bez problémů zvítězil Jan Trmal a zajistil si celkové vístězství a tím i postup na TOP 16 mužů. Další umístění: 3. F. Herout, 4. M. Choutková, 5. T. Gregor, 6. P. Tůma, 7. J. Václ, 8. M. Němec, 9. E. Holinková. 10. J. Smékal.
 V soutěži družstev starších žáků zvítězil Sokol Kutná Hora "B" (707 bodů, počítají se body tří nejlepších hráčů) před Sokolem Čáslav (531 bodů) a Jiskrou Zruč nad Sázavou "B" (345 bodů). Sokol Kutná Hora "B" si tímto vítězstvím zajistil titul okresních přeborníků.
 V soutěži družstev mladších žáků zvítězila Jiskra Zruč nad Sázavou (671 bodů) o tři body před Sokolem Kutná Hora. Titul okresních přeborníků si již s předstihem zajistil Kavalier Sázava.
 V celkovém pořadí jednotlivců zvítězil Jan Trmal (969 bodů) o deset bodů před Tomáš Gregorem. Třetí místo obsadil František Herout (868 bodů).
 Jedenáctka nejlepších doplněna hráčem, kterého nominuje okresní svaz, změří své síly na závěrečném turnaji TOP 12, který pořádá 5. května Jiskra Zruč nad Sázavou.
Výsledková listina a konečné pořadí
Kompletní výsledky kategorie A a finálové části

Konečné pořadí
Jednotlivci:

Jméno
Naroz.
Oddíl
1.
2.
3.
4.
Celkem
P.t.
1. Trmal Jan
11/88
KaSáA
342
277
0
350
969
3
2. Gregor Tomáš
01/90
KaSáA
274
337
348
256
959
3
3. Herout František
06/90
JiZrA
298
0
296
274
868
3
4. Lonský Michal
12/89
KaSáA
261
294
257
0
812
3
5. Václ Jan
06/88
SoKHB
230
231
261
226
722
3
6. Tůma Pavel
05/89
SoKHA
241
240
0
240
721
3
7. Holinková Eva
01/91
SoKHB
205
206
233
208
647
3
8. Němec Martin
04/91
JiZrA
0
193
229
217
639
3
9. Smékal Jan
08/89
SoČá
210
198
213
196
621
3
10. Ďurana Martin
02/92
SoČá
189
179
216
0
584
3
11. Choutka Jaroslav
07/90
SoKHA
0
262
0
300
562
2
12. Vrána Radek
12/89
SoČá
172
158
202
184
558
3
13. Šašinka Petr
05/88
JIZrB
184
166
192
165
542
3
14. Choutková Magdaléna
07/88
SoKHB
0
0
266
273
539
2
15. Zajakov Petr
04/90
JIZrB
165
146
147
180
492
3
16. Ficenec Adam
09/90
SoČá
144
158
165
0
467
3
17. Bahník Rudolf
05/88
JIZrB
220
223
0
0
443
2
18. Bárta Martin
06/91
SoKHB
160
116
69
140
416
3
19. Brtna Zbyněk
08/88
JIZrB
195
211
0
0
406
2
20. Sosnovcová Eva
04/90
SoKHB
0
96
135
160
391
3
21. Mottl Martin
04/89
SoMa
0
0
164
194
358
2
22. Rada Jan
12/87
JIZrB
0
176
182
0
358
2
23. Líbal Tomáš
11/90
SoKHB
0
52
123
129
304
3
24. Arientová Erika
09/91
SoCh
123
50
52
120
295
3
25. Adam Martin
11/90
SoČá
155
74
54
0
283
3
26. Jelínek Jan
05/88
SoČá
137
130
0
0
267
2
27. Veselá Kristýna
10/89
SoKHB
67
37
156
0
260
3
28. Pipek Dušan
02/94
SoČá
0
0
95
151
246
2
29. Sosnovec Jakub
01/93
SoKHB
0
123
50
65
238
3
30. Vörös Vojtěch
06/91
SoKHB
0
37
55
135
227
3
31. Syrůček Jan
10/90
JIZrB
0
74
131
0
205
2
32. Malich Zdeněk
04/90
SoKHB
128
54
0
0
182
2
33. Kuchler Filip
07/91
KaSáB
0
0
179
0
179
1
34. Bulánková Lucie
07/90
SoKHB
109
30
0
0
139
2
35. Tůma VojtěchSoKHB
87
52
0
0
139
2
36. Viliš Jakub
10/88
SoČá
0
137
0
0
137
1
37. Líbal Václav
01/93
SoKHB
0
30
32
62
124
3
38. Pokorný Tomáš
12/89
SoCh
0
0
114
0
114
1
39. Král Ladislav
09/89
KaSáB
0
0
0
105
105
1
40. Svobodová Iveta
10/90
SoCh
45
15
0
45
105
3
41. Markovičová Lucie
01/93
SoCh
45
30
30
0
105
3
42. Bárta Ladislav
06/91
SoKHB
0
32
70
0
102
2
43. Bundi Lukáš
01/89
SoCh
67
32
0
0
99
2
44. Markovič Jan
07/90
SoCh
45
15
30
0
90
3
45. Sekerka Jaroslav
05/89
SoKHB
52
37
0
0
89
2
46. Kamenář Jan
06/91
SoMa
0
0
0
83
83
1
47. Martínek Michal
06/94
SoCh
30
0
30
0
60
2
48. Arientová Veronika
01/90
SoCh
0
0
0
45
45
1
49. Pokorná IvetaSoCh
0
15
30
0
45
2
50. Brtnová Soňa
04/91
JIZrB
0
0
32
0
32
1
50. Vodseďálek Petr
11/90
SoKHB
0
0
32
0
32
1

Družstva - starší žáci:
Družstvo
1.
2.
3.
4.
Celkem
1.Sokol Kutná Hora 'B'
4
595
4
560
5
760
5
707
14
(18)
2062
2.Jiskra Zruč nad Sázavou 'B'
5
599
5
610
3
505
3
345
13
(16)
1714
3.Sokol Čáslav
3
571
3
535
4
631
4
531
11
(14)
1733
4.Sokol Chlístovice
2
235
2
112
2
196
2
210
6
(8)
641
5.Kavalier Sázava 'B'
1
0
1
0
1
179
1
105
3
(4)
284

Družstva - mladší žáci:
Družstvo
1.
2.
3.
4.
Celkem
1.Kavalier Sázava
4
535
5
631
5
784
2
361
14
(16)
1950
2.Sokol Čáslav
5
571
3
535
3
631
3
531
11
(14)
1737
3.Jiskra Zruč nad Sázavou
2
463
2
413
4
656
5
671
11
(13)
1790
4.Sokol Kutná Hora
3
493
4
591
2
524
4
668
11
(13)
1752
5.Sokol Chlístovice
1
213
1
110
1
196
1
210
3
(4)
619



Zpět na Homepage