Kavalier Sázava A


12. kolo: Kavalier Sázava - Tatran Sedlčany 9 : 9
 Po měsíční pauze se k odvetným střetnutím sešli stolní tenisté. Třetí liga stolních tenistů pokračovala dvanáctým kolem a ve středočeském derby se sázavští stolní tenisté střetli s týmem Sedlčan. Domácí,kterým po první polovině soutěže patřila šestá příčka tabulky se tak střetli s doposud třetím týmem tabulky a zároveň s jedním z favoritů na postup do 2.ligy. Úvodní čtyřhry vyšly domácím skvěle. Betuštiak s Nevřelou zvítězili v pětisetové bitvě nad párem Faktor - Drechsler a Daneš s Janatou si poradili celkem hladce s favorizovaným párem Pejša - Kocura 3 : 1 na sety.
 Hned v úvodní dvouhře propásl svou velkou možnost Daneš. Vedl nad nejúspěšnějším hráčem 3.ligy Pejšou v rozhodujícím 5.setu 7 : 5 a měl možnost svých dvou podání. Obě ale pokazil a v nervozní koncovce projevil pevnější nervy hráč Sedlčan. Protože na vedlejším stole prohrál stejným poměrem setů Vevřela s Drechslerem, byl stav střetnutí 2 : 2. Poté přišly velké chvíle domácího Betuštiaka. Ten prohrával s Kocurou již 0 : 2 na sety a ve 3.setu 8 : 10. Dokázal však odvrátit několik mečbolů a zápas nakonec dotáhnout do vítězného konce. Domácí si nadále drželi minimální náskok hlavně zásluhou Janaty, který nenašel v utkání přemožitele a hlavně jeho zásluhou vedl v koncovce utkání domácí tým 9 : 7. Nevřela se ale ani v posledním svém zápase nevzpamatoval z útlumu, podlehl Kocurovi hladce 0 : 3 na sety a protože se nedařilo ani Betuštiakovi proti Faktorovi, skončilo utkání remízou.
 Utkání se tak velice podobalo podzimnímu střetnutí v Sedlčanech, kde domácí rovněž vyhráli obě čtyřhry, ale dotáhnout utkání do vítězného konce se jim nepodařilo.
Body Sázavy : Janata 4, Daneš 2, Betuštiak 1, Nevřela 0, 2 x čtyřhra
Body Sedlčan : Pejša 3, Faktor 3, Drechsler 2, Kocura 1


Zpět