Kavalier Sázava A


17. kolo: Kavalier Sázava - Prachatice B 10 : 4
 O víkendu se sázavští stolní tenisté střetli s celky Prachatic a Českých Budějovic.Oba celky byly po 16.kole v tabulce hned za Sázavou, to znamená, že jim patřila 6.a 7.příčka tabulky. Čekal se tedy tvrdý boj o pozice před play off a sázavští stolní tenisté navíc toužili po odvetě, protože obě utkání v první polovině na jihu Čech prohráli.
 Proti Prachaticím se ve čtyřhře prosadila dvojice Daneš - Janata, která si poradila s dvojicí Blaško-Kamera 3 : 1 na sety. Betuštiak s Nevřelou nevyužili několik mečbolů a prohráli 2 : 3 na sety s dvojicí Nitranský - Bauer. V násaledujících dvouhrách Daneš snadno přehrál Kameru 3 : 0 na sety, ale protože svůj zápas prohrál vzápětí Nevřela i Betuštiak, byl stav utkání 2 : 3 pro Prachatice. Bylo to první vedení hostů v utkání, ale jak se za chvíli ukázalo, také poslední. Janata totiž vzápětí porazil Blaška, Nevřela Kameru a stav byl rázem 4 : 3 pro domácí. V následujícím zápase Betuštiak nešťastně prohrál s Nitranským v koncovce rozhodujícího 5.setu, čímž hosté srovnali na 4 : 4, ale dále už se prosazovali jen domácí, kteří v další fázi utkání již povolili hostům z Prachatic jen jediný set a šňůrou šesti zápasů po sobě ukončili utkání.
Body Sázavy : Daneš 3, Janata 3, Nevřela 2, Betuštiak 1, 1 x čtyřhra
Body Prachatic : Nitranský 2, Bauer 1, Kamera 0, Blažko 0, 1 x čtyřhra

18. kolo: Kavalier Sázava - Slavoj České Budějovice 10 : 7
 K nedělnímu střetnutí přijel celek z Českých Budějovic bez svého nejlepšího hráče Jandy, který onemocněl chřipkou, a tak se proti oslabenému soupeři čekalo povinné vítězství domácích. Oslabený celek Budějovic se ale vypjal k velkému výkonu a diváci v sázavské sokolovně viděli jedno z nejvyrovnanějších utkání sezóny se šťastným koncem pro domácí tým. Bod za čtyřhru si tentokrát připsala dvojice Betuštiak - Nevřela. Daneš s Janatou se dočkali po dlouhé době debaklu bez zisku jediného setu od dvojice Smažík - Leština a výkon hostů předznamenal i další vývoj utkání.
 V úvodní dvouhře Daneš zdolal hostujícího Smažíka 3 : 2 na sety, když už prohrával 1 : 2, ale chvíle hostujícího hráče měly teprve přijít. Vzápětí Nevřela prohrál s Leštinou a protože Betuštiak podlehl mladému Kašparů 15 : 17 v rozhodujícím 5.setu, znamenalo to vedení hostů 2 : 3. Skóre srovnal Janata po výhře nad Urbanem, ale Nevřela podlehl bez zisku setu Smažíkovi a stav byl 3 : 4 pro hosty. Betuštiak, snad aby odčinil svou předchozí prohru, nečekaně zvítězil po výborném výkonu nad Leštinou a Janata s Danešem otočili na 6 : 4 pro Sázavu. Hosté, ale nerezignovali. Smažík si 3 : 0 poradil s Betuštiakem a protože stejným rozdílem přehrál Leština Janatu, byl stav utkání 6 : 6. Daneš s Nevřelou posunuli skóre znovu ve prospěch domácích, ale protože nečekaně prohrál Janata se Smažíkem, byl stav 8 : 7 a drama v sázavské sokolovně vrcholilo. Nevřela si celkem snadno poradil s Kašparů 3 : 1 na sety, ale na vedlejším stole se odehrával asi divácky nejatraktivnější zápas Daneš - Leština. Domácí hráč vedl 2 : 0 na sety, ale hostující hráč dokázal stav setů srovnat a o osudu zápasu se rozhodovalo až v koncovce 5.setu, ve které se Daneš dokázal prosadit nečekanou změnou herního pojetí, což přineslo ovoce nejen jemu, ale zároveň také udělalo tečku za celým utkáním.
Body Sázavy : Daneš 4, Janata 2, Nevřela 2, Betuštiak 1, 1 x čtyřhra
Body Č.Budějovic : Smažík 3, Leština 2, Kašparů 1, Urban 0, 1 x čtyřhra


Zpět