Kavalier Sázava A


19. kolo: ABC Braník Praha - Kavalier Sázava 9 : 9
 Sázavští stolní tenisté zachránili ligovou příslušnost již v minulých kolech na domácí půdě a o víkendu je čekal souboj s pražskými celky Braníku a Sparty, které bojují o udržení v soutěži. Družstvo Braníku začalo svůj boj o ligovou příslušnost určitě podle svých představ, protože po úvodních čtyřhrách byl stav 2 : 0 pro domácí.Janata sice po vítězství nad Ambrožem snížil na 2 : 1, ale domácí vzápětí šňůrou třech vítězství po sobě upravili na 5 : 1 ve prospěch domácího týmu. V další fázi utkání se hostům podařilo srovnat stav utkání na 7:7 hlavně zásluhou Betuštiaka, který určitě odehrál své nejlepší utkání sezóny a potvrdil, že na Braník opravdu umí. Drama, ale pokračovalo. Janata podlehl 3 :0 na sety Svátovi, Daneš nečekaně Ambrožovi a domácí se tak dostali do vedení 9 : 7. Domácí se ale vytoužené výhry nedočkali. Nevřela totiž přehrál domácího Chadta 3 : 1 na sety a protože si v souběžně hraném utkání poradil stejným rozdílem setů v pohodě hrající Betuštiak s Fialkou, skončilo utkání dělbou bodů.
Body Braníku : Sváta 3, Fialka 2, Chadt 1, Ambrož 1, 2 x čtyřhra
Body Sázavy : Betuštiak 3, Daneš 2, Nevřela 2, Janata 2

20. kolo: Sparta Praha B - Kavalier Sázava 9 : 9
 Utkání proti rezervě prvoligové Sparty mělo podobný náboj jako sobotní utkání v Braníku a domácí se před utkáním vůbec netajili svou touhou po vítězství, které by je zřejmě posunulo v tabulce na místo, kde se nehraje o udržení v soutěži.
 Po čtyřhrách byl stav 1 : 1 . Janata s Danešem nevyužili vedení 2 : 0 na sety, ani koncovku 5.setu, ve které vedli 10 : 6 a tak se o bod Sázavy přičinil pár Betuštiak-Nevřela, po hladkém vítězství nad favorizovanou dvojicí Robert Novák - Eschner.
 Dvouhry začali domácí impozantně, protože hned v prvním střetnutí se o zisk bodu nečekaně zasloužil Janíček, po výhře nad Janatou. Hosté ale kontrovali ziskem čtyř bodů za sebou, z nichž nejpřekvapivější bylo vítězství Nevřely nad R.Novákem v dramatické koncovce rozhodujícího 5.setu. Hosté se tedy dostali do vedení 2 : 5, ale domácí vůbec nesložili zbraně. Novák si snadno poradil s obranou Daneše, ale Nevřela ještě kontroval a upravil na 3 : 6 pro hosty. Za tohoto stavu přišli ale velké chvíle domácích a hlavně zásluhou Janíčka, který zvítězil jak nad Nevřelou, tak i nad Betuštiakem obrátili domácí skóre na svou stranu a dostali se tak do slibného vedení 8 : 6. Hosté se, ale s nepříznivým stavem chtěli ještě poprat, což se jim také po velkém úsilí podařilo. Janata doslova vydřel vítězsví nad mladým Volkem, Daneš zastavil rozjetého Janíčka a protože si ve výborné formě hrající Nevřela poradil s Eschnerem, byl stav 8 : 9 pro Sázavu a o remíze nakonec Rozhodl Novák, po vítězství nad Betuštiakem.
Body Sparty : Novák 3, Janíček 3, Volek 1, Eschner 1, 1 x čtyřhra
Body Sázavy : Nevřela 3, Daneš 2, Janata 2, Betuštiak 1, 1 x čtyřhra


Zpět