Okresní svaz stolního tenisu
Kutná Hora

Okresní přebory jednotlivců

Mladší a starší žactvo
František Herout získal čtyři tituly okresního přeborníka
 V sobotu 21. prosince 2002 se konaly v Sázavě okresní přebory mladšího a staršího žactva. Na programu byl souboj o deset titulů okresního přeborníka. Pro nízký počet účastnic se však nehrála čtyřhra mladších a starších žákyň.
 Dopoledne začali bojovat mladší žáci a žákyně. Ve dvouhře mladších žáků se představilo pouze 9 hráčů, přesto se zúčastnili všichni hráči okresní špičky. Okresním přeborníkem se stal František Herout (Jiskra Zruč nad Sáz.), který během celé soutěže neztratil ani jeden set. Druhé místo obsadil loňský okresní přeborník Tomáš Gregor (Kavalier Sázava) a o třetí místo se podělili Jiří Kamarýt (Jiskra Zruč nad Sáz.) a Martin Němec (Sokol Kutná Hora). Ve dvouhře mladších žákyň chyběla nejlepší mladší žákyně Eva Holinková (Sokol Kutná Hora). Titul okresní přebornice si tak odvezla její oddílová kolegyně Eva Sosnovcová.
 Ve čtyřhře mladší žáků se z vítězství radoval pár František Herout, Tomáš Gregor. Na druhém místě skončila dvojice Jiří Kamarýt, Petr Zajakov (Jiskra Zruč nad Sázavou). Smíšenou čtyřhru mladšího žactva vyhrál pár Eva Sosnovcová, Jiří Kamarýt.
 Hodinu před polednem začalo své soutěže i starší žactvo. Dvouhry starších žáků se zúčastnilo 18 žáků, chyběl však loňský vítěz Jan Trmal (Kavalier Sázava). Složení finálové dvojice bylo stejné jako ve dvouhře mladších žáků, tentokrát Tomáš Gregor dokázal vyhrát první set, v dalších třech však již kraloval František Herout. O třetí místo se podělili Michal Lonský (Kavalier Sázava) a Jiří Kamarýt.
 Ve dvouhře starších žákyň se z titulu okresní přebornice radovala Iva Podoláková (Sokol Kutná Hora). Ve čtyřhře starších žáků zvítězil zručský pár František Herout, Jiří Kamarýt, když ve finále překvapivě porazil favorizovanou domácí dvojici Tomáš Gregor, Michal Lonský. O třetí místo se podělily páry Iva Podoláková, Radka Janečková a Pavel Tůma, Martin Němec (všichni Sokol Kutná Hora). Smíšenou čtyřhru staršího žactva vyhrál stejný pár jako v kategorii mladšího žactva, tedy Eva Sosnovcová, Jiří Kamarýt.
 Nejúspěšnějším hráčem okresních přeborů byl se čtyřmi tituly okresního přeborníka František Herout, který se vzhledem k nabitému programu soutěží nezúčastňuje turnajů okresního poháru. Po třech titulech si odvezli Jiří Kamarýt a Eva Sosnovcová.
 Na začátku ledna čekají mladé stolní tenisty krajské přebory. Největší želízka v ohni by měl mít okres Kutná Hora ve Františku Heroutovi v kategorii mladších žáků a Evě Holinkové v kategorii mladších žákyň.

Dorost
Dorostenci Jiskry Zruč n. S. kralovali okresním přeborům
 V neděli 17. 11. 2002 se konaly v Kutné Hoře okresní přebory dorostu. Přeborů se zúčastnila kompletní sestava dorosteneckého družstva Jiskry Zruč n. S., které v říjnu uspělo v první fázi krajského přeboru a postoupilo do šestičlenné finálové skupiny. Mezi deseti účastníky přeborů bohužel nebyli další hráči okresní dorostenecké špičky Miroslav Havel (Sokol K. Hora) a Jan Trmal (Kavalier Sázava), a tak zručská trojice Tomáš Herout, Pavel Jandejsek a František Herout přeborům jednoznačně dominovala. Všichni tři bez větších problémů postoupili ve dvouhře do semifinále přeboru. Čtvrtým semifinalistou byl Miroslav Vrána (Sokol Čáslav). V semifinále porazil Pavel Jandejsek Miroslava Vránu 4:0 a Tomáš Herout v rodinném souboji zdolal svého bratrance Františka 4:1. Ve finále byla k vidění kvalitní sedmisetová bitva, na jejímž konci byl šťastnější Tomáš Herout a získal tak titul okresního přeborníka. Ve čtyřhře získali oba finalisté dvouhry titul okresních přeborníků společně, na druhém místě skončil pár František Herout, Jan Václ (Sokol K. Hora) a třetí byla čáslavská dvojice Miroslav Vrána, Jan Soška.

Dospělí
Daniel Nevřela překvapivě okresním přeborníkem
 Oddíl Stolního tenisu TJ Kavalier Sázava, uspořádal z pověření Okresního svazu stolního tenisu v Kutné Hoře přebory dospělých pro rok 2003.
 Na přeborech se prezentovalo 36 stolních tenistů, registrovaných na okrese Kutná Hora, ale k velké lítosti pořadatelů žádná žena.
 Hráči byli rozlosováni do čtyřčlenných skupin, z nichž 2 nejlepší postupovali do další, vyřazovací fáze, kde se hrálo na 4 vítězné sety.
 Podle všech předpokladů se do závěrečných bojů o titul probojovali 4 nejvýše nasazení, tedy hráči ligové Sázavy, kteří už si to od semifinále rozdali jen mezi sebou. V prvním semifinále si Janata poradil s Betuštiakem 4 : 2 na sety a ve druhém semifinále se z vítězství po velké bitvě radoval Nevřela, který vyhrá nad Danešem nejtěsnějším rozdílem 4 : 3 na sety. Ve finále se o jisté překvapení postaral ve skvělé formě hrající Nevřela, který nepovolil favorizovanému Janatovi ani set a po vynikajícím výkonu tak získal titul Okresního přeborníka.
 Titul ve čtyřhře si vybojovala dvojice Daneš - Janata, která ve finále přehrála své oddílové kolegy Betuštiaka s Nevřelou 3 : 0 na sety.
Výsledky :
Dvouhra :

1.Nevřela Daniel
2.Janata Miroslav
3.Daneš Filip
Betuštiak Petr

Čtyřhra :
1.Daneš - Janata
2.Betuštiak - Nevřela
3.Cyrus - Lovl
Jirásek - Havlíček



Zpět na Homepage