Okresní svaz stolního tenisu
Kutná Hora

Okresní pohár mužů

První turnaj okresního poháru mužů ve stolním tenise
Dvanáctiletý František Herout se probojoval až do finále
 V sobotu 19. 10. 2002 se konal v herně SKP Olympia v Kutné Hoře první turnaj okresního poháru mužů ve stolním tenise. Turnaje se zúčastnilo pouze 21 hráčů, chyběli hráči Kavalieru Sázava.
 V základních skupinách nedošlo k žádnému překvapení. V prvním kole finále A prohrál překvapivě Miroslav Cyrus (Sokol Čáslav) s Martinem Čížkem (Sokol Kutná Hora). Další překvapení se zrodilo ve čtvrtfinále. Dvanáctiletý František Herout (Jiskra Zruč n. S.) sice prohrával s hráčem domácího "A"-týmu Miroslavem Vránou již 0:2, ale vývoj zápasu otočil, zvítězil 3:2 a postoupil do semifinále. První semifinále bylo čáslavským soubojem. První nasazený Libor Budjač v něm porazil Jana Lövla 3:1. Ve druhém semifinále pokračoval ve skvělé hře František Herout, porazil 3:0 druhého nasazeného Michala Poláka (Sokol Kutná Hora) a stal se tak nejmladším finalistou okresního poháru mužů v posledních letech. Ve finále využil Libor Budjač své zkušenosti a vyhrál 3:0. Finále B vyhrál Jan Váša (Sokol U. Janovice)
 Další turnaj okresního poháru se bude hrát 30. 11. v Uhlířských Janovicích.
Výsledky

Druhý turnaj okresního poháru mužů ve stolním tenise
V ligovém finále úspěšnější Daniel Nevřela
 V sobotu 30. listopadu se konal v Uhlířských Janovicích druhý turnaj okresního poháru mužů ve stolním tenise. Turnaje se zúčastnilo 34 hráčů včetně tří ligových hráčů Kavalieru Sázava. Oproti prvnímu turnaji tak bylo obsazení podstatně kvalitnější.
 V osmi základních skupinách došlo k několika překvapením. Největším byla beze sporu prohra hráče třetiligového Kavalieru Sázava Petra Betuštiaka s Tomášem Heroutem (Jiskra Zruč nad Sázavou), který hraje pravidelně okresní přebor, tedy o čtyři soutěžní třídy níže. Z nasazených hráčů ještě prohrál Miroslav Vrána (Olympia Kutná Hora) se Zdeňkem Kořínkem (Sokol Čáslav) a Michal Polák (Sokol Kutná Hora) nestačil na domácího Petra Švarce.
 V finále A už k žádnému překvapení nedošlo. V prvním kole vypadl pouze jediný vítěz skupiny. Petr Švarc nestačil na Petra Betuštiaka, který po prohře ve skupině nebyl nasazen, a tak již ve čtvrtfinále narazil na svého kolegu z ligového družstva Filipa Daneše, prohrál 0:3 a byl vyřazen. I další favorité si zajistili postup do semifinále. Daniel Nevřela (Kavalier Sázava) a Libor Budjač (Sokol Čáslav) přehráli své soupeře bez ztráty setu. Jediným vyrovnaným čtvrtfinálovým zápasem byl souboj mezi Zdeňkem Jiráskem (Sokol Kutná Hora) a Tomášem Heroutem. Favorizovaný kutnohorský hráč sice prohrával již 1:2, ale využil větších zkušeností a zvítězil 3:2.
 Oba semifinálové zápasy byly v režii ligových hráčů. Daniel Nevřela porazil Zdeňka Jiráska a Filip Daneš Libora Budjače. Ve finále byla k vidění kvalitní pětisetová bitva, na jejímž konci byl šťastnější Daniel Nevřela. Finále B vyhrál domácí Pavel Tureček.
 Další turnaj okresní poháru čeká hráče až 1. února příštího roku.
Výsledky

Třetí turnaj okresního poháru mužů ve stolním tenise
V repríze finále druhého turnaje úspěšnější Filip Daneš
 V sobotu 1. února se konal v Čáslavi třetí turnaj okresního poháru mužů. Zúčastnilo se ho pouze 23 hráčů včetně tří hráčů ligového Kavalieru Sázava.
 V základních skupinách se odehrávalo vše podle předpokladů. Na těžký los doplatili dva nasazení Tomáš Herout (Jiskra Zruč nad Sázavou) a Petr Švarc (Sokol Uhlířské Janovice). Oba se tak museli spokojit z účastí ve finále B.
 Ve finále A se velmi dobře prezentoval Antonín Faltín (Sokol Kutná Hora), který postoupil přes domácího Jana Lövla a čtvrtého nasazeného Slávka Krále (Sokol Chlístovice) do semifinále. Bez větších problémů si zajistili postup do semifinále i tři ligoví hráči Kavalieru Sázava. V prvním semifinále přehrál Daniel Nevřela Antonína Faltína 3:1. Ve druhém semifinále porazil Filip Daneš stejným poměrem Petra Betuštiaka. Finále tak mělo stejné obsazení jako na druhém turnaji. Tentokrát se z vítězství 3:2 radoval Filip Daneš. Finále B vyhrál Tomáš Herout.
 V průběžném pořadí má Filip Daneš před Danielem Nevřelou náskok 59 bodů zejména díky bonusovým bodům za dvě vítězství nad Petrem Betuštiakem. O celkovém vítězi se tak rozhodne na posledním turnaji 15. února v Sázavě.
Výsledky

Čtvrtý turnaj okresního poháru mužů ve stolním tenise
Filip Daneš vyhrál čtvrtý turnaj i celou sérii
 V sobotu 15. února se v Sázavě konal poslední turnaj okresního poháru mužů ve stolním tenise. Čekal se souboj o vítězství v celé sérii okresního poháru mezi dvěma hráči třetiligového Kavalieru Sázava Filipem Danešem a Danielem Nevřelou. Druhý jmenovaný se však turnaje nezúčastnil a o celkovém vítězi tak bylo prakticky rozhodnuto již před začátkem turnaje.
 Turnaje se zúčastnilo pouze 29 hráčů, přesto bylo obsazení velice kvalitní, o čemž svědčí fakt, že se do finále A nedokázali probojovat čtyři hráči hrající stabilně krajskou soutěž druhé třídy. O největší překvapení se starali ve skupinách hráči Jiskry Zruč nad Sázavou. Pavel Jandejsek a František Herout vyhráli své skupiny, přestože nebyli vůbec nasazeni, na úkor hráčů Sokola Kutná Hora Antonína Faltína, resp. Michala Poláka.
 V prvním kole finále A se s turnajem rozloučil semifinalista předchozího turnaje Antonín Faltín, když prohrál s Tomášem Heroutem (Jiskra Zruč nad Sázavou) 1:3. Ve čtvrtfinále byli úspěšnější nasazení hráči. Filip Daneš porazil Michala Poláka, Zdeněk Jirásek Miroslava Havla (oba Sokol Kutná Hora), Libor Budjač (Sokol Čáslav) Tomáše Herouta a v souboji dvou žáků čtrnáctiletý Jan Trmal (Sokol Kutná Hora) o dva roky mladšího Františka Herouta. I v semifinále bylo vše podle předpokladů Filip Daneš přehrál Zdeňka Jiráska a Libor Budjač Jana Trmala. Filip Daneš byl suverénní i ve finále. Finále B vyhrál Jan Lövl (Sokol Čáslav).
 Celou sérii turnajů okresního poháru tak vyhrál Filip Daneš se ziskem 1045 bodů (počítají se tři nejlepší výsledky ze čtyř turnajů). Na druhém místě skončil Libor Budjač, který získal 800 bodů. Třetí místo obsadil vítěz předchozích šesti ročníků okresního poháru Daniel Nevřela, který se zúčastnil pouze dvou turnajů a získal 641 bodů. Čtvrté místo patří se stejným počtem bodů Zdeňku Jiráskovi a pátý skončil teprve dvanáctiletý František Herout.
 Nejlepších patnáct hráčů společně s vítězem okresního poháru žactva čeká závěrečný turnaj TOP 16, který se bude hrát 12. dubna v Čáslavi poprvé jako Memoriál Petra Ramaisla.
Výsledky

Konečné pořadí


Zpět na Homepage