Okresní svaz stolního tenisu
Kutná Hora

Okresní pohár žactva

První turnaj okresního poháru žactva ve stolním tenise
Jan Trmal bez problémů zvítězil
 V neděli 20. 10. 2002 se konal první turnaj okresního poháru žactva v hernách Sokola Malešov a Sokola Chlístovice. Turnaje se nezúčastnil František Herout, který v sobotu skončil druhý na okresním poháru mužů. Jinak zde byla kompletní okresní špička a celkově se turnaje zúčastnilo 36 žáků a žákyň ze sedmi oddílů.
 Hráči byli rozděleni do dvou kategorií. V kategorii A hrálo 12 nejlepších v Malešově, ostatní bojovali v Chlístovicích o čtyři postupová místo do boje o prvních šestnáct příček. Celým turnaje prošel bez porážky Jan Trmal (Kavalier Sázava), na dalších místech skončili: 2. T. Gregor (Kav. Sázava), 3. P. Tůma (Sokol K. Hora), 4. M. Lonský (Kav. Sázava), 5. J. Václ, 6. E. Holinková (oba Sokol K. Hora), 7. J. Kamarýt, 8. P. Zajakov (oba Jiskra Zruč n. S.), 9. M. Němec (Sokol K. Hora), 10. R. Vrána (Sokol Čáslav). Soutěž útěchy (celkem 21. místo) vyhrál Martin Koníček (Sokol U. Janovice).
 V soutěži družstev (počítají se výsledky tří nejlepších hráčů) byl ve starších žácích nejúspěšnější Sokol K. Hora, druhé místo obsadil Sokol Čáslav a třetí Jiskra Zruč n. S. "B". I soutěži družstev mladších žáků kraloval Sokol Kutná Hora, druhá skončila Jiskra Zruč n. S. a třetí Kavalier Sázava.
Výsledky

Druhý turnaj okresního poháru žactva ve stolním tenise
V režii žáků Kavalieru Sázava
 V neděli 1. prosince se v Uhlířských Janovicích konal druhý turnaj okresního poháru žactva ve stolním tenise. Turnaje se zúčastnilo 34 žáků a žákyň ze sedmi oddílů. Z okresní špičky chyběli František Herout, Jiří Kamarýt (oba Jiskra Zruč nad Sázavou), Pavel Tůma a Jan Václ (oba Sokol Kutná Hora).
 V základní části byli hráči rozděleni do dvou kategorií. V kategorii A hrálo dvanáct nejlepších ve dvou šestičlenných skupinách o nasazení ve finálové části. V těchto skupinách nedošlo k žádnému překvapení. Skupinu A vyhrál Tomáš Gregor a skupinu B Jan Trmal (oba Kavalier Sázava). V kategorii B bojovali ostatní hráči o postup do finálové části. Nejúspěšnější v kategorii B byli Marcel Hrůša (Kavalier Sázava) a Iva Podoláková (Sokol Kutná Hora). Oba dva poté uspěli i v barážových zápasech a postoupili do boje o 1.-8. místo. Do semifinále postoupili čtyři nejvýše nasazení. V prvním semifinále porazil Tomáš Gregor Evu Holinkovou (Sokol Kutná Hora), ve druhém semifinále Jan Trmal svého oddílové kolegu Michala Lonského. Ve finále poté zvítězil bez větších problémů Jan Trmal a připsal si tak již druhé letošní vítězství. Další pořadí: 3. M. Lonský, 4.E. Holinková, 5. M. Hrůša (Kavalier Sázava), 6. M. Němec, 7. R. Mundil, 8. I. Podoláková (všichni Sokol K. Hora), 9. L. Fiala (Jiskra Zruč n. S.), 10. R. Vrána (Sokol Čáslav). Soutěž útěchy (celkově 21. místo) vyhrál Martin Novotný (Kavalier Sázava).
 Soutěžím družstev (počítají se výsledky 3 nejlepších hráčů) kralovala družstva Sokola Kutná Hora. V kategorii starších žáků byla na druhém místě Jiskra Zruč n. S. "B" a třetí Sokol Čáslav. V kategorii mladších žáků obsadila druhé místo Jiskra Zruč n. S. a třetí Kavalier Sázava. Soutěže družstev starších žáků se neúčastní družstva Kavalier Sázava "A" a Jiskra Zruč n. S. "A", která hrají krajský přebor.
 Další turnaj okresní poháru čeká žáky a žákyně 2. února příštího roku. Ještě před tím se však sejdou 21. prosince na okresních přeborech.
Výsledky

Třetí turnaj okresního poháru žactva ve stolním tenise
Bez účasti žáků Kavalieru Sázava vyhrál Jiří Kamarýt
 V neděli 2. února se konal v Čáslavi třetí turnaj okresního poháru žactva. Turnaje se nezúčastnil ani jeden hráč Kavalieru Sázava. Dále chyběl i okresní přeborník František Herout, který turnaje okresní poháru kvůli nabitému programu vynechává. Celkem se turnaje zúčastnilo 28 žáků a žákyň.
 V základní části byli hráči rozděleni do dvou kategorií. V kategorii A hrálo dvanáct nejlepších ve dvou šestičlenných skupinách o nasazení ve finálové části. Skupinu A vyhrál Jan Václ (Sokol Kutná Hora) a skupinu B Jiří Kamarýt (Jiskra Zruč nad Sázavou). Překvapením bylo až páté místo Martina Němce (Sokol Kutná Hora) ve skupině B. V kategorii B bojovali ostatní hráči o postup do finálové části. V této časti soutěže byli nejúspěšnější Vojtěch Koutský (Sokol Malešov) a Iveta Hačková (Sokol Kutná Hora). Oba ale neuspěli v barážových zápasech a museli se spokojit s bojem o 9. - 16. místo. Ve čtvrtfinále vypadli oba hráči z druhých míst v základních skupinách. Eva Holinková nestačila Roberta Mundila (oba Sokol Kutná Hora) a Martin Mottl (Sokol Malešov) prohrál s Leošem Fialou (Jiskra Zruč nad Sázavou). Semifinále bylo v režii vítězů skupin. Jan Václ porazil Leoše Fialu 3:0 a Jiří Kamarýt stejným poměrem přehrál Roberta Mundila. Ve finále pak neztratil ani set Jiří Kamarýt a radoval se tak z prvního vítězství na turnaji okresního poháru. Další umístění: 3. L. Fiala, 4. R. Mundil, 5. I. Podoláková (Sokol K. Hora), 6. R. Bahník (Jiskra Zruč n. S.), 7. E. Holinková, 8. M. Mottl, 9. M. Němec, 10. R. Vrána (Sokol Čáslav).
 Soutěžím družstev (započítávají se výsledky tří nejlepších hráčů) vládla družstva Sokola Kutná Hora, která si tak zajistila titul okresních přeborníků v kategorii staršího i mladšího žactva. I o druhém místě v kategorii mladšího žactva je už rozhodnuto, patří Jiskře Zruč nad Sázavou. O třetí místo v této kategorii budou ještě bojovat Sokol U. Janovice, Sokol Čáslav a Kavalier Sázava. V kategorii staršího žactva budou o druhé místo bojovat družstva Jiskry Zruč nad Sázavou "B" a Sokola Čáslav.
 V průběžném pořadí jednotlivců je po třech turnajích na prvním místě Eva Holinková. Druhý Jan Trmal (Kavalier Sázava) se však zúčastnil pouze dvou turnajů. Třetí je zatím Robert Mundil. Konečné pořadí však dozná po posledním turnaji, který se hraje 16. února v Sázavě, ještě hodně změn, protože se hráčům budou odečítat body z nejhoršího turnaje.
Výsledky

Čtvrtý turnaj okresního poháru žactva ve stolním tenise
Jan Trmal vítězem čtvrtého turnaje i celé série
 V neděli 16. února se konal v Sázavě poslední turnaj okresního poháru žactva. Turnaje se zúčastnilo celkem 38 žáků a žákyň z šesti oddílů.
 V základní části byli hráči rozděleni do dvou kategorií. V kategorii A hrálo dvanáct nejlepších ve dvou šestičlenných skupinách o nasazení ve finálové části. Obě skupiny vyhráli favorizovaní domácí hráči Tomáš Gregor a Jan Trmal. V kategorii B byli nejúspěšnější hráči Sokola Čáslav Radek Vrána a Martin Ďurana. Oba ale neuspěli v barážových zápasech a museli se spokojit s bojem o 9. - 16. místo. Postup do semifinále si bez problémů zajistila trojice Jan Trmal, Tomáš Gregor a Pavel Tůma (Sokol Kutná Hora). Ani jeden z této trojice se nezúčastnil třetího turnaje. O čtvrté semifinálové místo svedli vyrovnaný boj finalisté minulého turnaje Jan Václ (Sokol Kutná Hora) a Jiří Kamarýt (Jiskra Zruč nad Sázavou). Úspěšnější byl stejně jako na minulém turnaji druhý jmenovaný. Semifinále bylo záležitostí domácích hráčů. Jan Trmal porazil Pavla Tůmu a Tomáš Gregor Jiřího Kamarýta. Ve finále pak zvítězil 3:0 Jan Trmal a zajistil si tak třetí letošní vítězství na turnaji okresního poháru. Další pořadí: 3. P. Tůma, 4. J. Kamarýt, 5. J. Václ, 6. R. Mundil, 7. M. Němec, 8. E. Holinková (všichni Sokol Kutná Hora), 9. M. Hrůša (Kav. Sázava), 10. L. Fiala (Jiskra Zruč n. S.).
 Soutěž družstev (součet bodových zisků tří nejlepších hráčů) vyhrál v obou kategoriích již jistý okresní přeborník Sokol Kutná Hora. V kategorii starších žáků obsadila druhé místo Jiskra Zruč nad Sáz. "B" a třetí Sokol Čáslav. Stejné pořadí je i v konečném pořadí okresního přeboru. V kategorii mladších žáků skončila druhá Jiskra Zruč nad Sázavou a třetí Kavalier Sázava. I v této kategorii je konečné pořadí na prvních třech místech stejné.
 Konečnému pořadí jednotlivců vévodí Jan Trmal s celkovým ziskem 1043 bodů, druhé místo patří Tomáši Gregorovi (914 bodů) a třetí Jiřímu Kamarýtovi (832 bodů).
 Jedenáct nejlepších v konečném pořadí okresního poháru společně s jedním nominovaným hráčem čeká závěrečný turnaj TOP 12, který je na programu 30. března ve Zruči nad Sázavou.
Výsledky

Konečné pořadí


Zpět na Homepage