Kavalier Sázava A


19.kolo : Kavalier Sázava - SKST Liberec C 10 : 5
 Utkání devatenáctého kola 3.ligy stolního tenisu mezi Sázavou a Libercem mělo pro oba týmy velkou důležitost. Sázavský tým se případným vítězstvím mohl definitivně zachránit v soutěži, zatím co liberecký tým mohl případným úspěchen oživit svou naději na udržení vsoutěži. Body z úvodních čtyřher si oba týmy rozdělily, přičemž se o bod Sázavy postarala dvojice Daneš - Nevřela, po vítězství nad párem Dušátko - Masák 3 : 2 na sety. V úvodních dvouhrách měli navrch hráči hostujícího Liberce. Nevřela si sice na úvod poradil s Masákem 3 : 2 na sety, ale body za další čtyři dvouhry v řadě patřily nečekaně hostům, kteří se tak dostali do vedení 2 : 5. Obrat v utkání zahájil Oborník, který hladce zvítězil 3 : 0 na sety nad Regnerem. Janara poté se štěstím zdolal v rozhodujícím, pátém setu Pokorného 14 : 12 a dále už hosté vlastně jen přihlíželi exhibici domácího týmu, který už nepřipustil v utkání žádné komplikace a po zisku osmi bodů v řadě otočil výsledek na 10 : 5 ve svůj prospěch.
Body Sázavy : Janata 3, Nevřela 3, Oborník 2, Daneš 1, 1x čtyřhra
Body Liberce : Regner 1, Pokorný 1, Dušátko 1, Masák 1, 1x čtyřhra

20.kolo : Kavalier Sázava - SKP Ústí nad Labem 10 : 5
 V neděli čekal Sázavu další soupeř ze severu Čech a opět soupeř, který bojuje o záchranu v soutěži.
 Úvod utkání tentokrát patřil jednoznačně domácímu týmu. Vyhrál obě čtyřhry a ikdyž Daneš nešťastně prohrál se Schneiderem 10 : 12 v pátém setu, další body si dlouho připisovaly jen domácí hráči a skóre za zastavilo za stavu 8 : 1 pro domácí tým. Druhý bod Ústí získal Svrček po vítězství nad Nevřelou, ale vzápětí Oborník upravil stav utkání na 9 : 2 hladkým vítězstvím nad ústeckým Veselým. Utkání již tedy bylo téměř rozhodnuto, ale za tohoto stavu začali hosté nebezpečně "kousat" a třemi výhrami za sebou snížili na 9 : 5 pro Sázavu. Desátý bod, a tím i tečku za utkáním udělal Janata, který bez ztráty setu zvítězil nad Veselým.
Body Sázavy : Janata 3, Oborník 3, Nevřela 1, Daneš 1, 2x čtxřhra
Body Ústí : Schneider 2, Svrček 2, Mašek 1, Veselý 0

 Stolní tenisté Sázavy se tedy rozloučili s domácím publikem dvěma výhrami a po 20.kole jim patří lichotivá 5. příčka ligové tabulky.
 Poslední dvoukolo se hraje 6. A 7.dubna a sázavské stolní tenisty čekají soupeři v Kostelci a Ústí nad Orlicí.


Zpět