Kavalier Sázava A


1. semifinále: El Niňo Praha E - Kavalier Sázava 8 : 9
 Úvod prvního semifinálového střetnutí patřil domácím, protože Mára s Kuchařem v jediné čtyřhře přehráli bez větších problémů sázavskou dvojici Daneš - Nevřela 3 : 1 na sety. Úvodní série dvouher žádnou změnu ve skóre utkání nepřineslo. Janata zvítězil nejtěsnějším rozdílem v rozhodujícím 5. setu nad Treglerem, Růžička si hladce poradil s Kuchařem, ale protože Daneš podlehl nečekaně rychle skvělě hrajícímu Zaspalovi 0 : 3 na sety a Nevřela stejným rozdílem podlehl Márovi, byl stav utkání 3 : 2 pro domácí. Ve druhé sérii dvouher přišla nejskvělejší chvíle domácího týmu. Za Sázavu bodoval jen Daneš proti Kuchařovi, tím domácí upravili stav utkání na 6 : 3 pro El Niňo a situace se pro Sázavu zdála být kritickou. Hosté se ale ani za tohoto nepříznivého stavu nevzdávají. Janata hladce přehrává Kuchaře a přichází na " lámání chleba". Daneš vede 2 : 0 na sety a 7 : 3 nad Márou, ten si bere time a srovnává na 2 : 2 na sety. V rozhodujícím 5. setu vede Daneš 9 : 3 , ale Mára opět srovnává na 9 : 9. V koncovce je šťastnější hostující Daneš. Podobné drama se odehrává na vedlejším stole. Růžička vede nad Treglerem 2 : 0 na sety a 10 : 6, ale Treglerovi se daří srovnat na 2 : 2 na sety a v 5. setu vyhrává nejtěsnějším rozdílem Růžička. Stav utkání je 6 : 6. V další fázi domácí Zaspal vítězí 3 : 1 nad Nevřelou a protože stejným rozdílem poráží Mára Janatu, je stav utkání 8 : 6 pro domácí.
 V dalším zápase Tregler - Daneš mohou již domácí rozhodnout o svém vítězství. Tregler ale těžce nese dvě předchozí těsné prohry a Danešovi již nedokáže vzdorovat. Kouč domácích ukončuje jeho trápení a odvolává ho ze hry za stavu 2 : 0 a 5 : 0 ve třetím setu pro Daneše. Stav utkání je 8 : 7 a souběžně začínají poslední dvě dvouhry. Do této chvíle neporažený Zaspal nastupuje proti Růžičkovi a proti Nevřelovi nastupuje místo Kuchaře střídající domácí obranář Plachý, který má s Nevřelou aktivní bilanci ze základní části soutěže. Všechny teorie jsou ale za chvíli poraženy na hlavu. Nevřela s trochou nezbytného štěstí vítězí 3 : 1 na sety a o vítězi celého utkání se tedy rozhoduje na vedlejším stole mezi Zespalem a Růžičkou, přičemž pro domácí má koncovka příchuť hororu. Růžička vede rychle 2 : 0 na sety, ale Zaspal dokáže srovnat na 2 : 2 a tak o osudu celého utkání rozhoduje poslední 5.set tohoto střetnutí, který pro sebe zásluhou obrovského nasazení získává bojovník Růžička a strhává tím vítězství na stranu Sázavy.
Body El Niňa : Zaspal 3, Mára 3, Tregler 1, Kuchař 0, Plachý 0, 1 x čtyřhra
Body Sázavy : Růžička 3, Daneš 3, Janata 2, Nevřela 1

 Druhé - odvetné semifinálové střetnutí mezi Sázavou a El Niňo Praha se hraje v sázavské sokolovně v sobotu 17.4.2004 v 15 hodin. Pokud by se hostům podařilo vyhrát, hrálo by se rozhodující střetnutí opět v Sázavě a to v neděli 18.4. V 10 hodin.


Zpět